Alman n-tv kanalı: “Kürtler, Erdoğan’ın hayalini tehlikeye sokuyor”

Alman n-tv haber kanalı, web sitesi üzerinden Türkiye’de yapılacak olan seçime dair analiz yayınladı. Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak milletvekilliği genel seçimlerine ilişkin yaptığı analizde, ”Erdoğan’ın hayalini Kürtler tehlikeye sokuyor” ifadelerini kullandı.

Alman n-tv kanalı: “Kürtler, Erdoğan’ın hayalini tehlikeye sokuyor”

İnternet sayfasında İssio Ehrich imzasıyla yayımlanan seçim analizinde, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın bir rüyası var. AK Parti 7 Haziran seçimlerini kazanmakla kalmayacak, aynı zamanda üçte iki çoğunluğu da kazanacak. Böylece anayasa değiştirilerek, Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’nin bugüne kadar gördüğü en güçlü kişi yapacak” değerlendirmesinin ardından, "Erdoğan'ın hayali her geçen gün masalsı bir hal almaya başladı” denildi.

HDP TÜRKİYE’DEKİ POLİTİK ORTAMI DEĞİŞTİREBİLİR

HDP’nin yükselişine dikkat çekilen analizde, HDP’nin, hem Erdoğan’ın daha fazla yükselmesini engelleyebileceği, hem de on yılı aşkın bir süredir süren AKP iktidarını bitirebileceği öne sürüldü. HDP’nin sadece Kürtlerin değil, Türkiye partisi olma arzusu taşıdığı belirtilen değerlendirmede, “Yapılan son seçim anketlerinde HDP’nin yüzde 10 barajını geçtiği görülüyor. Bu Erdoğan’ın rüyasının bitmesi demek. Bu durumda AKP’nin parlamentoda  anayasayı değiştirecek 367 sayısına ulaşması tek başına imkansız. AKP’nin yanısıra, Kemalist CHP ve aşırı sağcı MHP ile birlikte dördüncü bir partinin parlamentoya girmesi, bugüne kadar her istediğini yapan AKP’nin her şeyi dikte edememesi anlamına geliyor. Artık projeleri için çoğunluğu sağlama konusunda destek araması gerekecek” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz