Başörtüsü yasağına tepki

Fransa Entegrasyon Yüksek Kurulu'nun (HCI) laiklik ilkesini deldiği gerekçesiyle başörtüsü, yahudi takkesi ve haç gibi dini sembollü kıyafetlerin üniversitelerde yasaklanması yönünde bülten yayınlamasının ardından ülkedeki birçok kesim karara tepki gösterdi.

Başörtüsü yasağına tepki

 Başbakanlık Genel Danışmanı Nicolas Cadena rapor hakkında yaptığı açıklamada belgenin resmi olmadığını dile getirerek böyle bir kararları olmadığını ifade etti. Böyle bir belgenin durup dururken neden yayınlandığına anlam veremediğini de ifade eden Cadene durumun rahatsız edici olduğunu kaydetti.

>İslamafobi karşıtı hukuk fakültesi öğrencisi Imen Bichiaoui ise, yayınlanan bültenin kesinlikle kabul edilebilir bir yanının olmadığını kaydetti.

>‘İSLAM DİNİ DAMGALANIYOR’

>Bichiaoui, "Bu bülteni özgürlüğümü tehdit eden bir şey olarak görüyorum. Bunlar benim temel haklarım. Biz yıllardan beri bu ülkede yaşıyoruz ve İslam dini sürekli damgalanıyor. Bu bülten kabul edilemez çünkü üniversitelerde laiklik ihlal edilmemiştir. Ben bir öğrenciyim ve 4 yaşından beri baş örtüsü kullanıyorum. Üniversitede bugüne kadar hocalarımla ya da sınavlarım hakkında hiç sorun yaşamadım. Bunun halkı Müslümanlara karşı kışkırtmak için yapıldığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

>Fransa'da daha önce de 2004 yılında orta öğretim kurumlarında dini sembollere yasak getirilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz