Görüş Bildir

Bej Kitap: ''ABD'nin bütün bölgeleri büyüme gösterdi''

ABD ekonomisi bu yıla çalışan fabrikalar, yüksek perakende satışlar, daha fazla istihdam ve konut satışlarında büyümeyle başladı.

Bej Kitap: ''ABD'nin bütün bölgeleri büyüme gösterdi''

ABD ekonomisi bu yıla çalışan fabrikalar, yüksek perakende satışlar, daha fazla istihdam ve konut satışlarında büyümeyle başladı.

ABD Merkez Bankasının (Fed) kendisine bağlı 12 bölgeden aldığı ekonomik verilere dayanarak hazırladığı ''Bej Kitap'' adlı rapora göre, bu bölgelerin tamamı ocak ayında ve şubat ayının ilk yarısında büyüdü. Fed, bütün ekonomik faaliyetlerin hızının ''düşükten ılımlıya'' doğru arttığına işaret etti.

Fed'in bütün bölgelerinde son üç ayda istihdamın arttığı ve işsizliğin düştüğü belirtilen Bej Kitap'ta, imalat sektörünün bölgelerin tamamında yükseldiği, otomotiv üreticileri, çelik üreticileri ve diğer metal üreticilerinin sağlam büyüme rapor ettiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, raporda, bütün bölgelerde istihdamın yavaşça arttığı, bölgelerin en az yarısında konut satışlarının yükseldiği, dört bölgede satışların artmasının beklendiği ve altı bölgenin konut inşaatlarının yükseldiği bildirildi.

Bej Kitap'ta yedi bölgede perakende satışların arttığı belirtilirken, Fed, birçok bölgede gelecek aylarda ''satışların düzeleceği'' konusunda iyimserliğin hakim olduğunu kaydetti.

Ancak bazı üreticilerin Avro Bölgesi'nin finansal krizine ilişkin kaygılarını dile getirdiği raporda, birçok bölgede işverenlerin artan ücretler konusunda düşük baskı altında olduğu bildirildi.

ABD'de geçen yıl kasım ve aralık ayından sonra bu yıl ocak ayında her ay tarım dışı istihdam ortalama 200 bin kişi arttı. Bu da işsizlik oranının yüzde 8,3 seviyesine inmesine yol açtı.

Bej Kitap yılda sekiz kez yayımlanıyor.

Fed, 13 Mart'ta yapacağı toplantıda Bej Kitap'taki verileri göz önünde bulunduracak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi