Görüş Bildir

Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde yine kan aktı

30 Mart'tan bu yana süren Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde ölenlerin sayısı 136'ya yükseldi.

Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde yine kan aktı

Gazze'de, dördüncü ayına giren gösterilerde bir Filistinli daha İsrailli askerlerin ateş açması sonucu hayatını kaybetti. Böylece 30 Mart'tan bu yana süren Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde ölenlerin sayısı 136'ya yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yaptığı yazılı açıklamada, 22 yaşındaki Muhammed Cemal Ebu Halime'nin göğüsünden aldığı yaralar nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Bakanlık ayrıca İsrail'in müdahalesinde en az sekiz kişinin de yaralandığını aktardı.

İSRAİL ORDUSUNDAN YALANLAMA

İsrail ise göstericilere ateş açıldığı iddiasını reddetti. İsrail ordusu, Gazze sınırı boyunca, beş noktada 3 bin Filistinli ile karşı karşıya geldiklerini, eylemcilere dağılmaları için top atışı dahil 'toplumsal olaylara müdahale' yöntemlerinin kullanıldığını öne sürdü.

Açıklamada ayrıca, bombalı bir grup teröristin sınıra doğru yaklaştığı sırada patlayıcıların Gazze tarafında infilak ettiği ve eylemcilerden bazılarını yaraladığı iddia edildi.Filistin Sağlık Bakanlığı rakamlarına göre, Büyük Dönüş Yürüyüşü sırasında şu ana kadar en az 400 kişi yaralandı. Yaralılardan 57'sinin gerçek mermiyle vurulduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi