Görüş Bildir

Enkazdaki can pazarından kurtulamadılar

İdlib'de Esed'in savaş uçaklarının enkaza çevirdiği bina, 6 kişilik ailenin en küçük fertlerine mezar oldu.

Enkazdaki can pazarından kurtulamadılar

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın bombardımanlarının en büyük mağdurları kadın ve çocuklar olmaya devam ediyor. İdlib'de Esed rejimine ait savaş uçaklarının enkaza çevirdiği bina, 6 kişilik ailenin en küçük fertlerine mezar oldu.

Esed rejimine ait savaş uçakları, İdlib'e gerçekleştirdiği hava saldırılarıyla sivilleri hedef almaya devam ediyor.

İdlib'in Eriha ilçesinde Esed rejiminin savaş uçaklarının geçen hafta enkaza çevirdiği bina, 6 kişilik ailenin en küçük bireylerini ailelerinden kopardı.

Sıkıştığı enkazda, 5 yaşındaki Riham, 3 yaşındaki kız kardeşi Revan'ı dördüncü kattan düşmemesi için tutmaya çalıştı ancak küçük Riham'in gücü tükenince aşağı düşen Revan yaşamını yitirdi.

Büyük kardeş Riham da kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

Can pazarından kurtulamadılar

Çaresiz kalan amca Abdülahlik Hassun'un kameralara yansıyan çığlıkları ve çocukların ölümle pençeleştiği anlar, Suriye'de sivil katliamının en çarpıcı anları olarak hafızalarda yer edindi.

Saldırıda iki yeğenini kaybeden amca Hassun, dehşet dolu anları anlattı.

Hassun, "Savaş uçağı saldırı düzenleyince çatı çöktü. Üst katımda oturan akrabalarımın yanına çıktım. Kanlar içindeki bir kızı aldım kucağıma. Kız bana kardeşlerim diye haykırıyordu. (Onları) Aşağıya inip bıraktım ve yeniden çatıya çıktım." dedi.

Enkaz altında kardeşinin diğer çocuklarını kurtarmaya çalışan amca Hassun, şöyle konuştu:

"Üst kata çıkıp enkazın arasında 5 yaşındaki Riham'ın 3 yaşındaki Revan'ı kurtarmaya çalıştığını gördüm ancak küçük Revan dördüncü kattan yere düştü. Enkaz altındaki diğer iki kızı kurtarabildim. Ne konuşacağımı bilmiyorum. Ne hissettiğimi bilmiyorum. Her baba çocukları için nasıl korkup endişe duyarsa ben de aynısını hissettim, yaşadım."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi