Filipinler'de 6.8 büyüklüğündeki deprem: 43 ölü (2)

Filipinler'de 6.8 büyüklüğündeki deprem: 43 ölü (2)

Filipinler'de 6.8 büyüklüğündeki deprem: 43 ölü (2)

Filipinler’in orta kesimindeki adaları vuran 6.8 büyüklüğündeki depremden ölü sayısının 43’e yükseldiği bildirildi.

Filipinler'de yerel saatle 11.49'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem, en çok Negros ve Cebu adalarını etkiledi. Filipinler ordusundan Albay Francisco Patrimonio, ülkenin Visayas bölgesinde nüfusun yoğun olarak yaşadığı Negros ve Cebu adalarındaki eyaletlerde ölü sayısının toplam 43’e yükseldiğini bildirdi. Patrimonio, 29 kişinin toprak kayması sonucu Guihulngan şehrinde öldüğünü ifade etti.

Albay Francisco Patrimonio, bazı yerlerde yağmalamalar yaşandığını ve ordunun ciddi önlemler almak zorunda kaldığını aktardı. Filipinler ordusu sözcüsü ayrıca karanlığın çökmesinden dolayı arama ve kurtarma çalışmalarında da aksamalar yaşandığını söyledi.

Deprem sonucu toprak kaymaları yaşanırken, binalar çöktü, yollar ve köprülerde çatlaklar oluştu. Depremin vurduğu bazı bölgelerde elektrik ve iletişim hatlarının koptuğu ifade ediliyor. Filipinler'in en çok turist alan destinasyonlarından Cebu şehrinde tsunami uyarısı üzerine turistlerin otellerin üst katlarına çıktığı gelen bilgiler arasında.

Cebu’da halk panik yaşarken, iş yerleri ve okulları boşaltan insanlar sokaklara akın etti. İnsanlar, uzun süre yaşadıkları panik dolayısı ile binalara dönmek istemedi.

Bu arada bölgede artçı sarsıntıların yaşandığı gelen bilgiler arasında. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), artçı depremlerden en şiddetlisinin 6.2 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

USGS, depremin merkez üssünü Negros adasındaki Dumaguete şehrinin 72 kilometre kuzeyi, yerin 46 kilometre altı olarak açıklamıştı. Deprem sonrası tsunami uyarısı verilirken, daha sonra uyarı kaldırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz