Halep'e 950 roket!

Esed güçleri, hava destekli Özgür Suriye ordusuna direniş gösterirken, Rejime bağlı birlikler Halep’e bir günde 950 roket saldırısı gerçekleştirdi.

Halep'e 950 roket!

Suriye Devrimi Koordinasyon Birliği Sözcüsü Muhammed el-Halebi, ''Suriye rejimine bağlı birlikler Halep'te bir günde 950'den fazla roket saldırısı gerçekleştirdi'' dedi.

Halebi Suriye rejimine bağlı birliklerin bir günde 950'den fazla roket attığını belirterek, roketlerin Seyfüddevle başta olmak üzere Lirmun ve Bostan el-Başa bölgelerini hedef aldığını kaydetti.

Saldırılara rağmen Özgür Suriye Ordusu'nun bölgede hızla ilerlediğini belirten Halebi, ''ÖSO iki gün önce Piyade Okulu'nu ele geçirdi ve aralarında üst düzey rütbelilerin de olduğu 150 kişinin içeriden güvenli bir şekilde çıkışını sağladı'' diye konuştu.

 

İNSANLIK DRAMLARI

Halep'te yaşanan insanlık dramına da değinen Halebi, ''Şehirdeki en büyük sıkıntı ekmek sıkıntısı. Gaz fiyatları da çok yüksek. İletişim araçlarına uluşmakta zorlanıyoruz. Elektriklerin de 9 gün üst üste kesik olduğu zamanlar oluyor'' şeklinde konuştu.

Halebi, yaşanan bunca sıkıntıya rağmen halkın hala barışcıl gösteriler düzenlediğini ifade etti. Dün, Suriye'nin 18 farklı bölgesinde cuma namazı çıkışı rejim karşıtı gösteriler düzenlenmiş, gösterilerde ''Suriye'de Esed teröründen başka terör yok'' sloganları atılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz