Görüş Bildir

İngiliz doktor Geraldine McGroarty 3 günde korona virüsü yendi!

İngiltere’de King's College Hastanesi'nde acil serviste çalışan doktor, korona virüse yakalandıktan sonra henüz deneme aşamasında olan bir ilaç sayesinde 3 günde mucize bir şekilde iyileşti.

İngiliz doktor Geraldine McGroarty 3 günde korona virüsü yendi!

İngiltere hızlı bir şekilde hem de 3 günde korona virüsten iyileşen doktor Geraldine McGroarty’yi konuşuyor. Korona virüse yakalandıktan sonra durumu ağırlaşan doktor McGroarty, doktorlar tarafından deneme aşamasında olan bir ilacı deneyerek 3 günde korona virüsü yendi.

Taburcu olduktan sonra yaşadıklarını anlatan İngiliz doktor, nefes almakta zorlandığını, boğuluyormuş gibi hissettiğini söyledi.

Acil serviste cerrah olarak çalışırken, Covid-19’a yakalanan doktor, yaşam mücadelesi esnasında hayatta kalıp kalmayacağını dahi bilmiyordu.

Doktor Geraldine McGroarty, Nisan ayında Londra'daki Royal Free Hospital'a kabul edildiği günü anlatırken, “Kendimi çok kötü ve çok zayıf bir şekilde, kontrol edilemeyen ve sürekli yükselen 40 derece ateşle mücadele ederken buldum" diyor.

Burada acil serviste cerrah olarak çalışan Geraldine McGroarty,“O günün erken saatlerinde kalp atış hızım üç katına çıkmıştı ve öksürürken su benzeri bir sıvı çıkartmıştım” dedi.

Deneme aşamasında olan ilacı almayı kabul eden McGroarty, 2 günün ardından nefes alma zorluğunun azalmaya başladığını söyledi. "İlaç hakkında çok fazla bilgim yoktu. Sadece korona virüsle savaşmak ve ondan kurtulmak için kendime şans vermek istedim" diyen McGoraty, "Çok çabuk etki etti. İlacı aldıktan 3 gün sonra evime döndüm" ifadelerini kullandı. Remdesivir’in henüz kanıtlanan bir tedavi ilacı olmadığını altını çizen uzmanlar, koronavirüs bulaşan hastalarda erken dönemde ilacın etkili olabileceğini; ancak ventilatöre bağlanmış hastalarda çok fazla etkisi olmadığını ifade etti. Öte yandan, Dr. McGroarty’nin genç, fit ve spor yapan bir kişi olması nedeniyle iyileşme sürecinin bu kadar hızlı olabileceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi