Görüş Bildir

İran halkı İstanbul'daki müzakerelerden umutlu

İran halkı, Cumartesi günü İstanbul'da İran ile P5+1 ülkeleri arasında yapılacak nükleer müzakerelerde ilerleme kaydedileceğini umut ediyor.

İran halkı İstanbul'daki müzakerelerden umutlu

İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleriyle Almanya'dan oluşan "5 artı 1" ülkeleri arasında yarın yapılacak Nükleer Müzakereler toplantısına katılacak heyet temsilcileri İstanbul'a gelmeye başlarken, İran halkı da görüşmelerin İran ekonomisi üzerindeki ambargoları hafifleteceğini belirtiyor.

Mahmud Ahmedi Biygesh isimli İran vatandaşı yaptığı açıklamada, "Batı ülkeleri bizim nükleer programımızı durdurmanın imkansız olduğunun artık farkına varmalı. Hepimiz müzakerelere hazırız ancak herhangi bir ültimatomu kabul etmeyeceğiz. Batı dayatmaları olmadan şeffaf bir müzakere süreci ile herkes için kabul edilebilir bir çözümün bulunulacağını bekliyoruz. Ve bu doğrultuda ilişkilerin geliştirileceğini düşünüyoruz" dedi.

Yazar ve siyasi analist Muhammed Shamss "Görüşmelerde Batı ülkeleri, İran'a yönelik uygulanan bazı yaptırımlarını kaldırmayı kabul ederse İran'da uranyum zenginleştirme programını durdurarak beklenmedik bir adım atabilir. Batı'nın Fordow tesislerinin kapattırılması taleplerini kabul edilemez görüyorum" diye konuştu.

Faraz Amjad isimli İran vatandaşı, "Ben görüşmelerde İran'ın ekonomisi üzerindeki baskıların kalkacağını düşünüyorum. Görüşmelerin olumlu sonuçlar getireceğini düşünüyorum" dedi.

Rashid Ghobad isimli bir diğer İran vatandaşı ise, "Ben bu görüşmelerden bir başarı çıkacağını düşünmüyorum. Çünkü Batılı ülkelerin toplantıda İran'a tavizler vereceği kesin" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi