Kral Abdullah, Schulz ile görüştü

Ürdün Kralı Abdullah, İsrail-Filistin anlaşmazlığına artık iki devletli çözüm ile yaklaşılması gerektiğini söyledi.

Kral Abdullah, Schulz ile görüştü

Ürdün Kralı Abdullah, Strasbourg'da Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Schulz ve Kral Abdullah, parlamentoya geçti. AP Başkanı Schulz, parlamenterlere hitaben yaptığı konuşmada, "Avrupa için, Ürdün yakın bir dost olarak kalacaktır. Ürdün'ün, İsrail ile Filistin arasındaki arabuluculuk rolü, şahsi kanaatime göre, demokrasi, diplomasi, barış ve özgürlük içindir. Majestelerini burada görmekten çok mutluyuz ve kürsüye gelmeniz için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Kral Abdullah ise, Ortadoğu'ya barışın gelmesinin İsrail ve Filistin arasında barışın sağlanmasıyla mümkün olacağını belirtti. Filistin devletinin kurulması gerektiğini belirten Kral Abdullah, İsrail-Filistin anlaşmazlığına artık iki devletli çözüm ile yaklaşılması gerektiğini ifade etti.

İsrail ile Filistin arasındaki müzakere sürecinin Ürdün için ahlaki bir görev olduğunu belirten Abdullah, sonuç almak ve etkili bir barış sürecinin ufuk çizgisini görmek için müzakere sürecinin yürütüleceğini ifade etti

İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz