Las Vegas saldırısında en az 50 kişi öldü 400'den fazla yaralı var

Las Vegas polisi, ABD'nin Las Vegas kentinde konsere düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin 50, yaralıların da 400 kişiyi aştığını duyurdu.

Las Vegas saldırısında en az 50 kişi öldü 400'den fazla yaralı var

las Vegas’ta düzenlenen bir country müzik festivalinde seyircilerin üzerine, bir otelin 32. katından ateş açarak en az 50 kişiyi öldürürken 400’ün üzerinde kişiyi yaralayan 64 yaşındaki Stephen Paddock polis tarafından vurularak ele geçirildi.

ÖLENLERİN SAYISI ARTTI

Clark ilçesi şerifi Joseph Lombardo yaptığı açıklamada saldırganın yalnız hareket ettiğini ve her hangi bir silahlı gruba üye olduğunun düşünülmediğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump saldırıya Twitter üzerinden tepki göstererek, “Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimi sunarım.” dedi.

Saldırganın kardeşi Eric Paddock ise yaptığı açıklamada ailesinin son derece şaşkın olduğunu belirterek, “O sadece normal bir insandı, onu bu saldırıya iten şeyin ne olduğu hakkında hiçbir şey bilmiyoruz.” dedi.

Las Vegas Polis Departmanından yapılan açıklamada, iki polis memurunun olay yaralandığı, bir polisin olayı hafif yaralarla atlatırken diğerinin durumunun ameliyat sonrasında stabil olduğu duyuruldu.

ERDOĞAN SALDIRIYI KINADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: ABD'nin Las Vegas şehrinde yaşanan terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere tüm ABD halkına Türk Milleti adına başsağlığı diliyorum.

Kaynak: Diyarbakır Söz