Rusya’ya Lübnan’dan büyük şok! Lübnan hava sahasını Ruslara kapattı

Rusya donanmasından Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı yetkililerine gönderilen telgrafta, Rus donanmasının belirli koordinatlarda gece yarısından itibaren tatbikatlara başlayacağı ve bunların Lübnan hava sahasını üç gün boyunca doğrudan etkileyeceği belirtildi.

Rusya’ya Lübnan’dan büyük şok! Lübnan hava sahasını Ruslara kapattı

Tatbikatın, havaalanındaki seferleri çift yönlü aksatacağı ve Lübnan hava trafiğinin "neredeyse tamamen" durmasına yol açacağı kaydedildi. Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberinde, Lübnan'ın, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile alternatif geçici hava rotası oluşturmak için müzakere yürüttüğü, ancak anlaşma sağlansa bile çoğu havayolu şirketinin Lübnan'a seferlerini iptal edeceği bilgisi paylaşıldı.            

"RUSLAR HAVA SAHASININ KAPANMASINI EMRETTİ"               

Lübnanlı Dürzi Lider Velid Canbolat ise Rusya'nın "Lübnan'dan hava sahasını üç günlüğüne kapatmasını emrettiğini" iddia etti.           

İlerici Sosyalist Partisi Genel Başkanı Canbolat, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Öyle görünüyor ki (Ruslar), Lübnan'ı Moskova'nın bir ilçesi olarak görüyorlar. Bu, bizim egemenliğimize hakaret ve egemenliğimizi hiçe saymaktır" ifadelerine yer verdi.             

Söz konusu iddialara yönelik Lübnan Dışişleri Bakanlığından henüz açıklama yapılmadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz