Görüş Bildir

Malezya ve Fas heyeti, Gazze'de

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Tıp Fakültesi Dekanı Muhammed Şehrum başkanlığındaki Malezya heyeti ile Fas Parlamentosu heyeti başkanı Abdulaziz Eftati ve Tevhid ve Islah Hareketi Başkanı Abdulcelil el-Casini başkanlığındaki Fas heyetini kabul etti.

Malezya ve Fas heyeti, Gazze'de

Filistin meselesine ve halkına verdikleri destekten dolayı heyet başkanlarının nezdinde her iki ülkeye teşekkürlerini sunan Heniye, heyet başkanlarıyla yaptığı görüşmede bir Kudüs komisyonu kurulması gerektiğine işaret ederek, ''Kudüs'te yapılan Yahudi yerleşim birimleriyle hedeflenen Kudüs'ün Yahudileştirilme politikasına dur demeliyiz'' dedi.

Heniye, ''Bu ziyaretler, Filistin'in işgal rejimiyle mücadelesinde yalnız olmadığını, tüm İslam ümmetinin de bizim yanımızda olduğunu gösteriyor'' diye konuştu.

Fas heyeti Başkanı Casini de ''Gazze'ye uygulanan ekonomik ve siyasi ambargonun kalkması için buraya geldik. Elimizden geldikçe İsrail'in Filistin'e yaptığı zulmün karşısında duracak ve Filistin halkına destek olacağız'' ifadelerini kullandı.

Malezya heyeti Başkanı Şehrum da Gazze'de olmaktan çok mutluluk duyduğunu dile getirerek, Filistin halkının her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Heniye'nin Şehrum'a ''Filistin'in Onursal Büyükelçisi'' unvanını verdiği belirtildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi