Görüş Bildir

Rus uçaklarından Halep'e taciz ateşi! Ölü ve yaralı sayısı çok!

Rus uçakları Halep'in Azez ilçesine bağlı Maliki köyüne son dakika hava saldırısı düzenlediği haberi gündeme oturdu. Halep'teki hava saldırısı sonrası ölü ve yaralı sayısının çok olduğu belirtilirken, ölü sayısıile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı

Rus uçaklarından Halep'e taciz ateşi! Ölü ve yaralı sayısı çok!

Rus savaş uçakları, Halep'in Azez ilçesine bağlı Maliki köyüne hava saldırısı düzenledi. Sivil yerleşim bölgesine yönelik bombardıman sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rus uçakları, akşam saatlerinde Azez'in 3 kilometre batısındaki Maliki köyüne 5 füze attı. Sivillerin bulunduğu alana yönelik saldırıda bazı evler isabet aldı. Yerel kaynaklar bombardımanda ölü ve yaralıların olduğu yönünde bilgi verdi.  Bu arada Rus savaş uçaklarının bombardımanının hemen ardından, Afrin'e yakın bir bölgede bulunan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Maliki köyünü ele geçirmek için harekete geçti. Köye uzaktan ağır silahlarla saldıran PYD'ye, bölgenin kontrolünü elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Cephetül Şam birlikleri karşılık verdi.

ÖSO güçlerinin direnç gösterdiği saldırının ardından PYD'nin püskürtüldüğü kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir