Rusya: Suriye'de trajedi yaşanmak üzere

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de yaşanan çatışmalara yönelik açıklamalarda bulundu: Suriye hükümetinin bu duruma katlanması beklenemez

Rusya: Suriye'de trajedi yaşanmak üzere

Soçi'de Japon meslektaşı Koichiro Gemba ile bir araya gelen Lavrov, görüşme sonrasında basın toplantısı düzenledi. Son dönemde Suriye'de yaşananlar konusunda Lavrov, Batılı ülkelerin maalesef kendilerinden farklı bir politika izlediğini belirtti. Şu an Halep'in muhaliflerin elinde olduğunu belirten Lavrov, yeni bir trajedinin yaşanmak üzere olduğunu vurguladı. Lavrov ayrıca, Suriye hükümetinden bu duruma katlanmasının beklemenin gerçekçi olmadığını söyledi.

Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı Viktor Çirkov ise "Moskova'nın Yankısı" radyosuna verdiği demeçte, Tartus üssünün de saldırılardan etkilenmesi durumunda, burada bulunan Rus personelin tahliye edilebileceğini açıklamıştı.

Kuril adaları konusunda anlaşamadık

Japonya ile Rusya arasındaki Kuril adaları sorununa da değinen Lavrov, iki ülkenin şu an için anlaşma sağlayamadığını ama görüşmelere devam edeceğini söyledi. Lavrov bir soru üzerine, "Rus liderler Kuril adalarını ziyaret etmeye devam edecek. Çünkü bu bir realitedir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz