Selfie'niz batsın! Bir selfie uğruna değer miydi? Savunmasız yavru Yunus'u öldürdüler

Arjantin'de bir plajda yavru yunus gören tatilciler, ellerini aldığı yunusu selfie çekerken susuzluktan öldürdüler. Buenos Aires'in kuzeydoğusunda yer alan tatil beldesi Santa Teresita'da bir plajda deniz keyfi yapanlar, sahilde kumların üzerinde canlı olarak bir yavru yunus buldu. Yavru yunusu kedi yavrusu gibi elden ele dolaştırıp okşayan ve dakikalarca selfie çeken tatilciler, susuzluk ve sıcaktan kavrulup ölen yavruyu kumsala bırakıp gitti.

Selfie'niz batsın! Bir selfie uğruna değer miydi? Savunmasız yavru Yunus'u öldürdüler

Arjantin’deki Santa Teresita tatil köyünde kalan turistler kıyıya vurduğunu gördükleri yavru yunusu, birlikte resim çekilebilmek için sahile kadar taşıdı. Karaya çekilen yavru yunus, sıcağa dayanamayarak öldü.

Kaza sırasında sahilde bulunan Hernan Coria’nın çektiği fotoğraflarında Santa Teresita tatil köyündeki kalabalığın yunusun etrafını sardığı görüldü. İnsanlar sahile vuran yavru yunusu denize iterek kurtarmaya çalıştılar fakat başarılı olamadılar.

GERİ GÖTÜRÜLMESİ KONUSUNDA UYARILMIŞTILAR

Aslında tatilciler, kıyıya yaklaşan savunmasız memelilerin derhal denize geri götürülmesi konusunda uyarılmıştı. Aksi takdirde sıcağın yunuslar için ölümcül olduğu önceden belirtilmişti. Ama yunuslarla fotoğraf çekilmek isteyen turistlerin bu uyarıyı göz ardı edişi, yavru yunusun ölümüne neden oldu. Vahşi doğa grubundan bir temsilci; “Bu hadise insanlara yunusların derhal denize dönmesinin ne kadar önemini olduğunu hatırlatır diye umuyorum” dedi.

BU KIYILARA DİKKAT EDİN!

Franciscana yunusu başka türler gibi suyun dışında çok fazla kalamıyor. Yağlı, çok kalın bir derisi olan bu yunusların gövde ısısı çok yüksek oluyor dolayısıyla sudan çıkmaları susuz kalmalarına ve ölmelerine neden oluyor. Vahşidoğa savunucuları bu yunus türünün sadece Uruguay, Brezilya ve Arjantin kıyılarında olduğu konusunda uyardı.

Kaynak: Mynet

Kaynak: Diyarbakır Söz