Görüş Bildir

Suriye'de parti kuracaklar

Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı, bütün grupları bünyesinde toplayan, bir parti kurma hedeflerini paylaştı.

Suriye'de parti kuracaklar

Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı tarafından düzenlenen "Müslüman Kardeşler: Devam Eden Yürüyüş" başlıklı konferansın sonuç bildirisine ilişkin basın toplantsı düzenlendi.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER

Toplantıda konuşan Suriye Müslüman Kardeşler Lideri Riyad Şakfa, Suriye halkının özgürlük mücadelesini desteklediklerini belirterek, 2 gün süren konferansta Suriye'deki son gelişmelerin ve Esad sonrası Suriye'nin durumunun değerlendirildiğini aktardı. Şakfa, "Mübarek Ramazan ayı içinde Suriye halkı zafer kazanacak. Rejim zalim olsa da sabırla mücadeleye devam eden Suriye halkı daha güçlü. Suriye'de sadece Müslümanlar değil, rejime karşı gelen herkes yıllardır Esad'ın zulmüne uğradı" dedi.

BM, HİÇBİR ŞEY YAPMADI

Sonuç bildirisini açıklayan eski Suriye Müslüman Kardeşler Başkanı ve Siyasi Büro Şefi Ali Sadreddin el-Beyanuni de, hiç kimseyi dışlamadan bütün grupları bünyesinde toplayan, Suriye'deki siyasi oluşumlarla işbirliği içinde olan bir parti kurmayı hedeflediklerini kaydederek, Suriye'yi demokratik çok partili sivil yönetime taşımayı amaçladıklarını söyledi. Beyanuni, Suriye'de halkın yeni bir tarih yazdığını, saldırı ve katliamlara rağmen, genç-yaşlı, kadın-erkek, çocuk-büyük hep birlikte özgürlük ve onur mücadelesi verdiğini belirterek, BM'nin uluslararası kanunlara rağmen Suriye halkını korumak için hiçbir şey yapmadığını ifade etti.

HALK HAREKETE BAŞLIYOR

Beyanuni, "Siyasi parti kurmak için teşkilatımız uzun süredir uygun zamanı bekliyor, halk hareketleri başladığından bu yana bağımsız bir parti kurmak istiyoruz. Bütün ülkelerle bağlantımız var. Bugüne kadar Suriye halkının direnişine katılmayan bütün grupları, rejimin batan gemisini bırakmaya ve vatanı savunmaya çağırıyoruz. Suriye'ye destek veren herkese teşekkür ediyor ve bütün devletlerden Esad rejimi ile ilişkilerini kesmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi