Suudi Arabistan'dan Gazze'ye 54 milyon dolar iskan yardımı

Suudi Arabistan'ın Gazze'nin altyapı ve yeniden inşasına 54 milyon dolar katkıda bulunacağı bildirildi.

Suudi Arabistan'dan Gazze'ye 54 milyon dolar iskan yardımı

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Başkan Yardımcısı Yusuf el-Bessam, Refah kentinde inşa edilecek yerleşim bölgesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, fon olarak, Körfez İşbirliği Konseyi'nin bin 100 konut ve 6 okul inşaatı projesine 54 milyon dolarla katkıda bulunacaklarını söyledi.

Bessam, ayrılacak fonun 34 milyon dolarlık kısmının yerleşim bölgesinin inşası, kalan 20 milyon doların ise İsrail saldırısında yıkılan 7 bin binanın onarımı için kullanılacağını ifade etti.

Refah kentinde yerleşim bölgesi inşasıyla Filistinlilerin sıkıntılarını hafifletmeyi amaçladıklarını belirten Bessam, uluslararası camianın Filistinlilerin sorunlarına adil bir çözüm bulmasını ümit ettiğini dile getirdi.

BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Genel Komiseri Flippo Grandi ise Suudi Arabistan'ın projesinin, UNRWA'nın Lübnan'daki Nehru'l Barid mülteci kampının yeniden inşasından sonra Ortadoğu'da uyguladığı ikinci büyük iskan projesi olduğunu kaydetti.

Grandi, Arabistan'ın, AB ve ABD'den sonra UNRWA'ya maddi destek sağlama bakımından 3. sırada yer aldığını ifade etti.

İsrail, 14 Kasım'da Gazze'ye saldırı düzenlemiş, 8 gün süren saldırıda 190 kişi ölmüş yaklaşık bin 500 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz