Dini yüksek ihtisas merkez ne zaman açılacak? Diyanet açıkladı

Müftü ve vaizlerin yetiştirildiği dini yüksek ihtisas merkezi tekrardan yüz yüze eğitime başlıyor. Koronavirüs salgıı sebebiyle kapatılan 10 dini yüksek ihtisas merkezi Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan son dakika açıklama ile açılacağı öğrenildi. Peki dini yüksek ihtisas merkezi ne zaman açılacak?

 Dini yüksek ihtisas merkez ne zaman açılacak? Diyanet açıkladı

Müftü ve vaizlerin yetiştirildiği dini yüksek ihtisas merkezi tekrardan yüz yüze eğitime başlıyor. Koronavirüs salgıı sebebiyle kapatılan 10 dini yüksek ihtisas merkezi Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan son dakika açıklama ile açılacağı öğrenildi. Peki  dini yüksek ihtisas merkezi ne zaman açılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 10 dini yüksek ihtisas merkezindeki kurslarda 8 Haziran'dan itibaren yeniden yüz yüze eğitime geçiliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında uzaktan eğitime geçilen Kur'an kursları ve tüm diğer eğitim programlarında normalleşme süreciyle birlikte yüz yüze eğitimler yeniden başlayacak.

Bu kapsamda, 31 Mart tarihinden sonra uzaktan eğitimle dijital medya uygulamaları üzerinden gerçekleştirilen müftü ve vaizlerin yetiştirildiği dini yüksek ihtisas merkezlerindeki eğitimler, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte 8 Haziran'dan itibaren yeniden yüze yüze gerçekleştirilecek.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan uygulama esasları kapsamında, dersler konferans, seminer veya çalıştay salonlarında sosyal mesafe kuralları gözetilerek yapılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz