Görüş Bildir

24 ülkeden geldiler

24 ülkeden 44 üniversite temsilcisi Erasmus programı için Diyarbakır'da bir araya geldi

24 ülkeden geldiler

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisince düzenlenen, "Üçüncü Uluslararası Erasmus Personel Haftası" programına 24 ülkeden 44 üniversitenin akademik ve idari temsilcisi katıldı.

Dicle Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, programın açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın farklı coğrafyalarından akademisyen ve idari personeli bir hafta boyunca bilimsel ve kültürel faaliyetler çerçevesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ERASMUS KAPSAMINDA

Programın üniversitenin akademik iş birliklerini geliştirmenin yanında katılımcı kurumlar için köprü vazifesi oluşturması bakımından da önemli olduğunu belirten Karakoç, önümüzdeki dönem misafir kurumlarla ortak Avrupa Birliği Erasmus projeleri geliştirme arzusunda olduklarını aktardı.

Dicle Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Doç. Dr. Faruk Gökçe de, Arjantin, Brezilya, Portekiz, İspanya, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Polonya, Litvanya, Yunanistan, Hırvatistan, Bulgaristan, Romanya, Moldovya, Azerbaycan, Malezya, Endonezya, Hindistan, Nepal, Irak, Ürdün, Tunus ve Özbekistan yükseköğretim kurumundan akademik ve idari personelin katıldığı programın üniversitenin uluslararası iş birliği ağlarını geliştirmek ve ortak projelerin üretilmesi için önemli bir fırsat olduğunu aktardı.

Gökçe, katılımcı yükseköğretim kurumları ile önümüzdeki dönem başta yükseköğretimde stratejik iş birlikleri, kapasite geliştirme projeleri, ortak dereceler ve diğer birçok konuda ortak faaliyetler gerçekleştireceklerini kaydetti.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral da Diyarbakır'da sürdürülen yatırım programlarını ve ajansın faaliyetlerini tanıttı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi