Görüş Bildir

33 dilde barış türküleri söylediler

Siirt'te lise öğrencilerinin oluşturduğu Anadolu'nun Gençleri Korosu, Türkiye'de kullanılan 33 dil ve lehçede barış ve kardeşlik türküleri söyledi.

33 dilde barış türküleri söylediler

Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi tarafından Siirt'te öğrencilerinin oluşturduğu "Anadolu'nun Gençleri" korosu, ülkede farklı dil ve lehçeleri konuşan insanların bir arada yaşadığını ifade etmek amacıyla Türkiye'de kullanılan 33 dil ve lehçede barış ve kardeşlik türkülerinin seslendirildiği konser verdi.

Teknik Anadolu Lisesinde görevli müzik öğretmeni Cemile Yılmaz öncülüğünde 16 öğrenciden oluşan koro, Siirt Üniversitesi Konferans salonundaki konserde Türkçe, Uygurca, Kürtçe, Boşnakça, Arnavutça, Gagavuzca, Arapça, Çerkezce, Ermenice, Kırımca, Tatarca, Romanca, Lazca, Safaratça, Hemşince, Süryanice, Zazaca, Türkmence, Yunanca, Gürcüce ile Azerbaycan, Kazakistan ve Özbekistan Türkçesi'nin de aralarında bulunduğu 33 dil ve lehçedeki türkülere seslendirdi.

Vali Mustafa Tutulmaz, konserin ardından yaptığı konuşmada, konserde Anadolu'nun hoşgörüsünü ve güzelliklerini bir arada gördüklerini söyledi.

33 dilde barış türküleri söylediler

Konserin düzenlenmesine katkı sunanlara teşekkür eden Tutulmaz, "Bugün burada Anadolu’yu izledik, Anadolu coğrafyasına ve kültürüne etki yapan dillerin esintisini gördük. Aslında farklı müzikler, sözler ve diller vardı ama ortak duygular vardı. İnsana yakışan, insanın içinde olan duygular vardı. Sevgi vardı, aşk vardı, umut vardı, hüzün vardı ama hepsini farklı dillerde dinleme durumunda olduk." dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Süleyman Genli ise 19 Mayıs dolayısıyla konserin düzenlenmesinin önemine vurgu yaparak "Siirt’ten bu şarkıların barış havasının estirmesini temenni ediyoruz. 19 Mayıs’ta yapacağımız bütün etkinliklere halkımızın bekliyoruz. Bütün Türkiye'ye barış mesajı olarak buradaki 33 dilli konseri hediye etmek istiyoruz." diye konuştu.

Konseri izleyen Yusuf Tanık da 33 dilli gençlik korosunu dinlemeye geldiğini belirterek "Ülkemizde kardeşçe yaşamak için bu koro bize çok büyük örnektir. "ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi