540 bin eser içinde birinci

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmasında Mardinli Elif Nur Aydın’ın yazdığı eser, 540 bin eser arasından seçilerek Türkiye birincisi oldu.

540 bin eser içinde birinci

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Fen Lisesi öğrencisi olan Elif Nur Aydın, Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliği ile bu yıl 10’uncusu düzenlenen ve 540 bin eserin eserin katıldığı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Kızıltepe Fen Lisesi Müdürü Ferhan Akan böyle bir başarı hikayesinin kendi okullarından çıktığı için çok mutlu olduklarını, öğrencileri olan Elif Nur Aydın'ı ve okuldaki öğretmenleri tebrik ettiklerini söyledi.

BİRİNCİ GELDİ

Akan, "Okulumuz ulusal çapta düzenlenen değişik yarışmalara katılmaktadır. Birçok başarı elde etmiştir. En son başarı hikayemizde Elif Nur kızımızın Yeşilay’ın 10’ncusunu düzenlemiş olduğu Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek adlı edebiyat dalındaki yarışmanın ödülünü almıştır. Hem Mardin’de birinci olan kızımız aynı zamanda Türkiye’de de 540 bin eser arasından birinci gelerek, Türkiye geneli kendisine verilen 5 bin liralık ödülü geçen gün kurum müdürünün katıldığı online bir toplantıda kendisine takdim edildi. Bu anlamda böyle bir başarı hikayesinin okulumuzdan çıkmış olması bizi gururlandırdı. Hem kendi adımıza hem de öğrencimiz adına çok sevindik. Öğrencimizin bu anlamda geleceğe dönük bir edebi yatırım olduğunu düşünüyoruz ve başarılarının devamını bekliyoruz. Bu süreçte kendisine yardımcı olan, destek olan öğretmen ve idareci arkadaşlarıma da teşekkür diyorum. Bu başarıda en büyük pay onlarındır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz