“Adalet Günleri” Kapsamında Hukukta Yenilik Konuşuldu

Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Geleneksel Adalet Günleri” söyleşisinin konuğu Hukuk Fakültesi dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıseven oldu. Tanrıseven, “Hukukta Yenilik” konulu bir söyleşide bulundu..

“Adalet Günleri” Kapsamında Hukukta Yenilik Konuşuldu

DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesine bağlı Adalet Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen söyleşide hukuk konusu konuşuldu. “Toplumun genel yararını sağlamak için konulan ve kamu gücüyle desteklenen kaide, hak ve kanunların bütüne hukuk diyoruz” diyen Tanrıseven, İnsanların geçmişten günümüze neden hukuka ihtiyaç duyduğunu ve Hukukun toplumdaki işleyiş biçimlerini öğrencilerle sohbet ortamında anlattı.

HUKUK KONUŞULDU

Varlıklar içerisinde sadece insanların hukuktan bahsettiğini ve hiçbir canlıda hukuk olmadığını söyleyen Tanrıseven, insanların ihtiyaçlarını karşılarken birbirlerinin hakkına tacizde bulunması ile hukuk sisteminin hayata geçtiğini söyledi. Hukuktan önce intikam alma, zarar verme ve kısas gibi olgularla adalet arandığını belirten Tanrıseven, Cumhuriyet döneminin gelmesiyle halkın kendini yönetmesi sisteminin oluşması ile hukuk sisteminde iyileşme gözlemlendiğini vurguladı.

Hukuk devletinde yöneten ve yönetilen olduğunu, adalet-kuvvet kavramının ayrılmaz olduğunu belirten Tanrıseven, insanların yenilendikçe ve geliştikçe hukukta da yenilikler olacağına işaret etti.

Söyleşi, öğrencilerin sorduğu soruların cevaplanması ile sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz