Görüş Bildir

Ağlayan kayalar!

Buz tutan "Ağlayan Kayalar" eşsiz güzellikteki Pülümür Vadisi'nin incisi oldu

Ağlayan kayalar!

Tunceli'nin Pülümür Vadisi'nde sürekli su damladığı için halk arasında "Ağlayan Kayalar" olarak bilinen doğal oluşum, aşırı soğukların etkisiyle buzla kaplandı.

Munzur, Mercan, Sülvüs ve Hel dağları arasında kurulu "saklı cennet" Tunceli, sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile yılın her dönemi doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Zengin florası, yaban hayatı varlığı ve biyolojik çeşitliliğiyle büyük öneme sahip olan kentte, Tunceli-Erzincan kara yolu üzerindeki Hılbeş Köprüsü yakınlarında bulunan ve sürekli su damladığı için halk arasında "Ağlayan Kayalar" olarak adlandırılan doğal oluşum, sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi ile dondu. Buzla kaplanan kayalar, meşe ormanlarıyla kaplı Pülümür Vadisi'nin incisi oldu.

Yaklaşık 2 metre uzunluğunda buz sarkıtlarının oluştuğu kayalar, şu sıralar çevre il ve ilçelerden çok sayıda doğa ve fotoğraf tutkununun çekim alanı oldu.

"KIŞIN 7-8 METRE UZUNLUĞUNDA BUZ SARKITLARI OLUŞUYOR"

Yöre sakinlerinden Cengiz Göçmen, Tunceli'nin her mevsim doğasıyla göz kamaştırdığını belirtti.

Kentte hava sıcaklıklarının düşmesi ile Ağlayan Kayalar'ın buzla kaplandığını belirten Göçmen, şöyle konuştu:

"Kış mevsimi bu coğrafyada her ne kadar hayatı olumsuz etkiliyor olsa da güzellikleri de beraberinde getiriyor. Ağlayan Kayalar her yıl bu zamanlarda soğuk hava nedeniyle buz tutuyor. Biz de vaktimiz oldukça burayı ziyaret edip keyifli vakit geçiriyoruz. Bazı zamanlarda da uzunluğu 7 ya da 8 metreye ulaşan buz sarkıtları oluşabiliyor."

Göçmen, buz tutan kayaların her mevsim farklı bir güzelliğe büründüğünü ve mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geldiğini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi