Görüş Bildir

AÖF sınav telaşı başladı

Diyarbakır’da Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencilerinin bahar dönemi vize telaşı başladı.

AÖF sınav telaşı başladı

Diyarbakır’da AÖF öğrencilerinin bahar dönemi vize sınavları başladı. Öğrenciler dün ve bugün  dört oturum şeklinde düzenlenen sınavlarda ter dökecek. Öğrenciler, sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri okulların yolu tuttu. Bazı öğrenciler erkenden gelip okul bahçesinde ders çalışmayı tercih ederken çocuğu olan öğrenciler ise sınav saatini çocuklarıyla birlikte okul bahçesinde turlayarak bekledi.

SINAV TELAŞI

Sınava bu dönem hazırlanamadığını belirten Şerife Parlak, "Pek bir şey beklemiyorum. Daha önce girdiğim deneyimlerden yola çıkarak bakacağım artık. Pek bir beklentim yok açıkçası. Sabah burası öğleden sonra kampüse kadar gideceğim. Mesafe bayağı bir uzak. Neden böyle onu hiç anlamış değilim. Çünkü yarın da öğleden sonra üniversiteye gideceğim. Niye sabah burası öğleden sonra orası onu pek anlamış değilim? Keşke olmasaydı. Zaten çok zorlaştırıyorlar bari şu yol kısmını zorlaştırmasalardı" dedi.

İL DIŞINDAN GELEN

Sınav sadece şehir merkezinde yapıldığı için ilçeden gelen Neval Bilim, "Hani ilçesinden geliyorum. Her gün bir saat yol çekip buraya kadar geliyorum. İlçemizde sınava girsek bizim açımızdan daha iyi. Senede 4 defa geliyorum Cumartesi ve Pazar günleri. Bir de iki oturum oluyor sabahın köründe kalkıp gelmek zorunda kalıyorum. Pek çalışamadım bu sınava. Sadece çıkmış sınav sorularına çalıştığım için anca yapabileceğim kadar yapacağım" diye konuştu.

Açıköğretim Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi olan Ferhat Pektaş ise şunları söyledi:

"Çalıştık, geldik bakalım sorular nasıl olacak? Yanlış soruların doğruları götürmesi çok kötü bir şey. Daha önce Açıköğretim Fakültesi sınavlarında böyle bir şey yoktu. Şuan 4 yanlış 1 doğruyu götürmekte. Bunun düzeltilmesini istiyoruz. Daha önce üniversiteye giriş sınavlarında bu oluyordu. Bu sistem sanırım bir iki yıldır gelmiş yetkililerden bunun düzeltilmesini istiyoruz. Diğer öğrencilere de başarılar diliyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi