"Bin Kitap Bin Okur"

Gercüş Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜGVA Gercüş Temsilciliğince yürütülen "Bin Kitap Bin Okur" Projesi kapsamında düzenlenen yarışma sona erdi.

Kaymakam Ünal Koç, Gercüş Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, yarışmada en fazla kitap okuyan öğrencilere ödül olarak bisiklet hediye etti.

Programda konuşan Koç, eğitim hayatında ders ve sınavlardan daha önemli olan öğrencilere sahip çıkma gayretinde olduklarını söyledi.

BİN KİTAP BİN OKUR

"Öğrencilerin geleceği bizim için önemlidir." diyen Koç, şöyle devam etti:

"Kaymakamlık ve belediye olarak okumaya çok önem veriyoruz. Milli eğitim ve TÜGVA ile altyapı ve araştırma ile alakalı birçok proje yürütüyoruz. Eğitim içinde değer merkezli bir eğitimi hedef aldığımız için bu projeden beklentimiz çok büyük ve 'Bin Kitap Bin Okur' Projesi ile mutluluk duyduk. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

TÜGVA İlçe Başkanı Mehmet Onutçu da proje kapsamında yapılan çalışmalara değinerek, "Bu proje medeniyetimizin ve kültürümüzün özünü oluşturan değerlerimizin geleceğimizin sahibi olan gençler tarafından benimsenmesi ve geleceğe taşınmasını amaçlıyor." dedi.

Programda, Araştırmacı Yazar Sait Çamlıca, değerler eğitimiyle ilgili bir konferans verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz