Görüş Bildir

Bismil´de okullarda "Beyaz Bayrak" heyecanı

Bismil'de 59 okul, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından birlikte yürütülen Beyaz Bayrak uygulamasına dahil olmak için başvurdu.

Bismil´de okullarda

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, yaptığı açıklamada, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla 2006 yılında başlatılan Beyaz Bayrak uygulamasının sürdüğünü anımsattı.

BEYAZ BAYRAK OKULLARDA

Daha önce 4 olan Beyaz Bayraklı okul sayısının, Bismil Belediyesinin katkılarıyla 34'e yükseldiğini aktaran Ak, "Okul çevresi, bina içi, koridorlar, sınıflar, idari bölümler, spor salonu, tuvalet ve lavabolar, su depoları, kantin, yemekhane başlıkları altında, fiziki yönden bakım, tertip, düzen, temizlik ve hijyen konusunda birtakım kriterlerle puan veriliyor.

Değerlendirme sonucunda yeterli puan alan ve Beyaz Bayrak almaya hak kazanıyor. Okullarımıza boya badana malzemeleri desteğinde buluna Kaymakamımız ve Belediye Başkanvekili Sayın Turgay Gülenç'e teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ak, ilçedeki bütün okulların bayrak alabilmesi için gayret gösterdiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi