Görüş Bildir

Büyük ilgi gördü

Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SASON-DER)'nin yürüttüğü 'Sason Bilinçleniyor' projesi kapsamında yapılan konferanslara, öğrenciler ve anneler yoğun ilgi gösterdi.

Büyük ilgi gördü

Konferansta, yazar Esra Nuray Sezer, kız öğrencilere "Gençlerin Eğitim Sorunları Beklentilerimiz", bayanlara ve annelere ise "İletişimde Anne-Çocuk, Öğretmen-Öğrenci İlişkisi" konularında bilgi verdi. İmam Hatip Lisesi Kız Öğrenci Yurdu Salonu'nda verilen konferanstan önce söz alan SASON-DER Hanımlar Kolu üyelerinden Zeynep Atalay, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra kürsüye çıkan Yazar Esra Sezer, öğrencilerin aileleriyle olan ilişkilerini gözden geçirmeleri gerektiğini, başkalarının anne-babalarını kendi anne-babalarıyla karşılaştırmamalarını tembihledi. Sezer, "Annelerimizi hiçbir şey bilmiyor sanmayalım, aslında onlar hayat okulunu okuyup çok şey bilenlerdir." dedi.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Arkadaş seçimine de değinen Sezer, dikkatli davranılması gerektiği, iyi arkadaşın iyiye, kötü arkadaşın kötüye götürdüğünü belirtti. "Ölümü her zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor" diyen Sezer, "Peygamber Efendimiz'in (sas) "hayatın lezzetini acılaştıran ölümü çokça zikredin." hadisi bize bu tavsiyede bulunuyor. Tanıdığım bir kız kına gecesinde kalp krizinden hayatını kaybetti. Ben o gece ölümden bahsetseydim herkes beni ayıplardı ama ölüm gerçektir ve bize çok yakındır, bizler de birgün mutlaka ihtiyar olacağız ve bu hayata veda edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yazar Esra Nuray Sezer, Yeni Mahalle'de ise hanımlara yönelik konferansta ise aile içi iletişim ve evlilikle ilgili sorunlara değindi. Ailede sevgi örneğinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) örnek hayatından kesitler sunan Sezer, Peygamberimiz'in (sas) örnek bir aile reisi olduğunu belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi