Görüş Bildir

"Cümbür Cemaat Festivali" Çocukların Yüzünü Güldürdü

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Sabancı Vakfınca desteklenen Köy Öğretmenleri Projesi kapsamında, "Cümbür Cemaat Festivali" düzenlendi.

Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) tarafından Diyarbakır Hipodrom alanında düzenlenen festivale Başaklı, Halkapınar, Kuruyazı, Bağacık, Pembeviran, Taşhelvası ve Şeyhçoban köylerinden 200 ilkokul öğrencisi katıldı. Öğrenciler, festival kapsamında düzenlenen resim ve ritim atölyesi ile oyun parkurlarında gönüllerince eğlendi.

KODA Kurumsal İletişim Koordinatörü Esra Yıldırmış, etkinlikte çocukların mutlu olduğunu görmekten duydukları sevinci anlattı. Festivale 200 öğrencinin katıldığını dile getiren Yıldırmış, etkinliklerin gün boyu süreceğini aktardı. Yıldırmış, "Yaptığımız her şey çocuklarımızın gelişimi için çok önemli. Çocukların mutluluğu, öğretmenin, etki ettiği her şeyin mutluluğu, sağlıklı bir neslin ve toplumun yetişmesi demek. Çok mutluyuz. Ortamda çok güzel, yeşilliklerin içinde. Açık alanda birlikte zaman geçiriyoruz." dedi.

Çınar Beneklitaş İlkokulu Müdürü İhsan Aslan, bu projenin köyde eğitim gören çocukların farklı bakış açısı kazanmasına destek sunduğunu belirtti.

Cümbür Cemaat Festivali"

Köy okulunda okuyan öğrencilerin bu tür etkinlikler için ortamlarının kısıtlı olduğunu dile getiren Aslan, "Burada farklı atölyeler ve etkinliklerle güzel bir ortam hazırladık. Proje öğrencilerin daha yenilikçi bir anlayışla, kendi bireysel yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı oluyor. Öğretmenlerin de farklı düşünceleri ve etkinlikleri öğrencilerle bir arada yapmasına imkan sağlıyor." diye konuştu.

Aslan, çocukların yüzlerindeki gülümsemenin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayarak "Onların bir gülüşü dünyalara bedel. Etkinliğe katkı sunan KODA'ya teşekkür ediyoruz." dedi.

Öğrencilerden Cennet Şimşek, festivalde çok eğlendiklerini, bu tür etkinlerin devam etmesini istediklerini aktardı.

Zehra Satır da etkinlik sayesinde yüzlerini boyadıklarını, oyunlar oynayarak çok mutlu olduklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi