Görüş Bildir

Dicle Kültür’den çocuklar için yeni kurslar

Yüz yüze eğitimlerine başlayan Dicle Kültür ve Sanat Derneği, yeni eğitim döneminde çocuklar için de kurslar yapacak.

Dicle Kültür’den çocuklar için yeni kurslar

Pandemiden kaynaklı uzun süredir online eğitim veren Dicle Kültür ve Sanat Derneği 23 Ekim'de yüz yüze eğitimlere başladı. Resim, fotoğraf, bağlama, gitar, tiyatro, folklor gibi birçok sanat alanında kursiyerlerine 6 ay eğitim veren dernek, 3 ay sonunda ara dönemde de yeni başvurular alacak.

Kürt kültürünü yaşatmak için sanat çalışmaları yürüttüklerini belirten Dernek eğitmeni Ömer Baran, bölgede yürütülmek istenen asimilasyon ve özel savaş politikalarına sanatlarıyla geçit vermeyeceklerini söyledi.

Pandemide de kursiyerleri müziksiz bırakmadıklarını kaydeden Baran, “İnsanların buraya gelip sosyal aktivitelerinin çoğalmasını istiyoruz. Sürece göre iyi bir başvuru sayısı aldık en az 60 yeni öğrencimiz oldu. Gitar, bağlama, tiyatro, resim, fotoğraf, folklor ve birçok sınıf açtık ve eğitimlerimizi veriyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN YENİ KURSLAR

Yeni dönemde bir çocuk çalışması da yürüteceklerini aktaran Baran, “Sur’un mahallelerinde aileleri tek tek ziyaret edip 8-11 yaşları arasındaki çocuklarla ilgileneceğiz. Bu çocuklardan hiçbir şekilde ücret talep etmiyoruz. Bizim istediğimiz çocukların sanata yönelmesi. Burada 6 eğitmeniz ve her birimizin dalları farklı ona göre çocukların yeteneklerini keşfedeceğiz. Belli bir süre sonra ise çocukları yeteneklerine göre sınıflarına yönlendireceğiz. Müziğe ilgisi ve yeteneği olan çocuklarla ise eğitim sonrasında bir çocuk korosu oluşturacağız. Daha sonrasında ise ailelerine küçük bir etkinlik düzenleyeceğiz” diye belirtti.

ALTERNATİF SANAT EĞİTİMİ

Ailelerin çocuklarını sanata yönlendirmesinin çocuk gelişimi açısından önemli olduğuna değinen Baran, “Sadece müzik eğitimi veya resim eğitimi vermiyoruz, biz burada eğitim alanların ilerde eğitim verebilecek düzeye gelmesini hedefliyoruz. Alternatif bir sanat eğitimi zemini sunuyoruz. Buradaki eğitmenler de burada yetişen öğrencilerden oluşuyor. Derneğimizin kapısı herkese açık, topluma müzik, resim, tiyatro eğitmeni kazandırmak istiyoruz. En büyük amacımız Kürt kültürü ve sanatının yaşaması ve devam etmesidir” dedi.

‘SANATIMIZLA YENİ YAŞAMI KURACAĞIZ’

Derneğin kursiyerler tarafından sahiplenildiğini ve ilginin yoğun olduğunu belirten Baran, “Bölgemizde gençlerimiz üzerinden ciddi politikalar yürütülüyor. Biz bu politikalara karşı sanatımızla cevap olacağız. Daha önce de bağımlı olan bir öğrencimiz vardı ve derneğe geldi, sanatla ilgilendi ve bağımlılıktan kurtuldu.  Dernek olarak, çocukları gençleri sanata yönlendirmek ve bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz. Gençlerimizin bu alışkanlıklara kapılmasına izin vermeyeceğiz, sanatımızla yeni bir yaşamı kuracağız” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi