Diyarbakır’da Karşılaştırmalı Edebiyat Günleri

Diyarbakır Karşılaştırmalı Edebiyat Günleri, akşam saatlerinde başlayıp 31 Ekim’e kadar devam edecek. Program Youtube üzerinden canlı yayınlanacak.

Diyarbakır’da Karşılaştırmalı Edebiyat Günleri

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Diyarbakır Karşılaştırmalı Edebiyat Günleri, Lîs Yayınevi ve Diyarbakır Sanat Merkezi ortaklığıyla akşam saat 20-00’de başlıyor. 31 Ekim’e kadar sürecek programa, Diyarbakır Edebiyat Evi “Wêjegeh Amed) ev sahipliği yapacak. Program Diyarbakır Edebiyat Evi’nin Youtube kanalı üzerinden canlı yayınlanacak. İlk kez 2013 yılında hayata geçen ve 2018'de ikincisi düzenlenen “Diyarbakır Karşılaştırmalı Edebiyat Günleri”nin bu yıl ki programı “Kültür için Alan” desteğiyle çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

EDEBİYAT GÜNLERİ

Program, dünya genelinde gündemi belirleyen salgınla birlikte yakın geleceği görebilmenin her zamankinden zor olduğu bir dönemde, edebiyatın penceresinden geçmişi düşünen, geleceği merak eden bir dizi konuşma, tartışma ve söyleşiden oluşuyor.

Diyarbakır Karşılaştırmalı Edebiyat Günleri Programı, 31 Ekim Cumartesi günü bu yılın onur konuğu olan Bavê Nazê’nin gerçeklik ve hakikati arayan edebiyatının serüvenini paylaşan kapanış konuşmasıyla sona erecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz