DÜ'de karne şenliği

Dicle Üniversitesi DÜ) Tıp Fakültesi Hastanelerinde yarı yıl tatiline giren çocuklar için 'Bir Karne Hediyesi de Bizden' sloganı ile düzenlenen 2. çocuk şenliği büyük ilgi gördü.

DÜ'de karne şenliği

DÜ Hastaneleri Sosyal Komitesi tarafından organize edilen ve DÜ Çocuk Kulübünün de katkı sunduğu 2. çocuk şenliği Kalp Hastanesi Konferans Salonunda yapıldı. Hastane çalışanları ve çocuklarının davetli olduğu şenliğe Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'nın eşi Lütfiye Atilla, Rektör Prof. Dr. Talip Gül'ün eşi Nuray Gül ve Başhemşire Rahime Atlı katıldı. Şenlikte konuşan Başhekim Kadiroğlu; “Yönetim olarak çocukları seviyor ve büyük önem veriyoruz. Gerek hastanelerimizde yatarak tedavi gören çocuklarımız, çalışanlarımızın çocukları ve gerekse diğer çocuklarımızın hoşça vakit geçirmeleri ve eğlenmeleri için şenlikler düzenlemeye devam ediyoruz. Başhekimlik bünyesinde kurulan sosyal komitemiz tarafından ikincisi düzenlenen bu çocuk şenliğinde hoşça vakit geçirmenizi temenni ediyor, mutlu bir yıl geçirmenizi diliyorum“ dedi.

Çocuklardan yoğun ilgi

Çocuk ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği 2. çocuk şenliğinde oturma yeri bulamayan çocuklar kendilerini sahne önüne ve sahneye atarak müzik eşliğinde balonla oynayıp halay çekti. Çocukların tiyatro ve çeşitli oyunları zevkle izlediklerini belirten Başhemşire Rahime Atlı; “Çocukların büyük bir keyif aldıklarını gördük" şeklinde konuştu.

Yarıyıl tatiline giren öğrenciler için düzenlenen çocuk şenliği yüz boyama ile başladı. Dicle Üniversitesi çocuk kulübü tarafından, karaoke, tiyatro, palyaço, çeşitli oyun ve yarışmalarla devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz