Görüş Bildir

Eğitim Sistemi Değişmiyor Ki?

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, TEOG sınavının kaldırılmasıyla eğitim sisteminin değiştiği yönündeki iddiaların yersiz olduğunu belirterek, "Eğitim sistemi değişikliği olarak algılanamaz. 7'den 8'e geçtiği gibi 8'den de 9'a geçecek çocuklar." dedi.

Eğitim Sistemi Değişmiyor Ki?

Tekin, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince Çeşme ilçesinde düzenlenen 14. İmam Hatipliler Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, imam hatip liselerinin halkın değerlerini yansıtan okullar olduğunu belirterek, Türkiye'de yüz akı olarak tanımlanabilecek 250 civarında çok nitelikli imam hatip lisesi bulunduğunu söyledi.

İmam hatip liselerinin nitelikli ve zeki çocukların öğrenim gördüğü liseler olduğunu vurgulayan Tekin, buralarda Türkiye'nin geleceğinin emanet edilebileceği bir nesil yetiştirildiğini kaydetti. Tekin, kendisinin de bir imam hatip lisesi mezunu olduğunu anımsattı.

Tekin, TEOG sınavının kaldırılmasından sonra ortaya atılan "eğitim sistemi değişiyor" iddialarının yersiz olduğunu ifade etti.

Tekin, bu iddiayı ortaya atanların eğitim sisteminin kökten değiştirileceğini düşündüğünü belirterek,  şöyle konuştu:

"Türkiye'de eğitim sistemi cumhuriyetin kuruluşundan itibaren hiç değişmemiştir. Bunu çok iddialı olarak söylüyorum. Sadece eğitimde bu ana felsefeye ulaşmak için kullanılan araçlar üzerinde minimal değişiklikler yapılmış. Asıl ulaşılmak istenen sonuca sistemi götürecek yolda ufak tefek değişiklikler yapılmıştır ve bu değişikliklerin hiçbiri eğitim sistemi değişikliği değildir. Eğitim sistemi değişikliği olarak algılanamaz.

Bugünlerde gene tartışıyoruz. 'Eğitim sistemi bir daha değişiyor.' Ne değişecek, ben anlamıyorum. 8. sınıf ve 9. sınıf, 12 yıllık zorunlu eğitimin parçası. 6. sınıftan 7'ye geçtiği gibi 7'den 8'e geçtiği gibi 8'den de 9'a geçecek çocuklar. Burada yapacağınız bir değişiklik, eğitim sisteminde bir değişiklik anlamına asla gelmez. TEOG teknik bir konu, basit bir konu."

ANA TEMA: "SAMİMİYET"

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu da yaptığı konuşmada, her sene düzenledikleri kurultaylarda tüm Türkiye'den gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenlerle eğitim meselelerini tüm boyutlarıyla değerlendirdiklerini ifade etti.

Bekiroğlu, kurultayın bu seneki temasının "samimiyet" olduğunu belirterek, "Tepeden tırnağa bütün vatandaşlarımızla ilgili bir kavram olarak düşünüyoruz. Bu samimiyetin manevi anlamda da muhafaza oluşturacağını, bizi koruyacağını düşünüyoruz."

Yıl boyunca okullarda, üniversite ortamlarında, sivil toplum kuruluşlarında bu konuyu işleyeceklerini dile getiren Bekiroğlu, "Çocuklara anlatırken daha dikkatli bir dil kullanmamız gerekiyor, manevi boyutunu çocuklara iyi bir dille anlatmazsak çok karşılığı olmayabilir. Yaşça büyükler olarak kavramsal olarak bir yere oturtabiliyoruz, samimiyet öyle bir şey ki kelimelerle cümlelerle anlatmaktan çok yaşayarak anlatılması gereken bir husus." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi