Görüş Bildir

EBA e-kurs ne zaman başlayacak? - EBA Başvuru tarihi detayları 2016

EBA kurs güz dönemi başvuruları yarın sona erecek? Peki EBA öğrenci girişi sayfası, EBA kurs giriş nasıl olur detayları haberimizde...

EBA e-kurs ne zaman başlayacak? - EBA Başvuru tarihi detayları 2016

EBA kurs, EBA ders başvuruları yarın bitecek. Örgün eğitime destek amaçlı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen EBA kurs kayıt işlemleri nasıl olur diye hala bilmeyenler var. EBA kurs başvurularından sonra herkes EBA kursları ne zaman başlayacak? sorusu da gündemde. Tüm öğrencilere özel kurs başvurusu, ders başvurusu gibi detayların yanısıra, kimlerin başvuracağı detaylarını da sizler için toparladık. Evde kurs konusunda tüm detaylar haberimizde.

EBA KURS BAŞVURULARI

Okullarda verilen derslerin yanısıra tekrar amaçlı, destek amaçlı olsun. EBA tün öğrencileri imdadına yetişmekte. EBA kurslarına Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden öğrencilerin başvurabileceği bilinen bir gerçek.Temel eğitime devam etmek bakımından okuyan öğrenciler okullarıdan alacakları EBA şifresi ile EBA kurs modülüne giriş yapabilecekler iken açıköğretim öğrencileri de halk eğitimi merkezi müdürlüklerince şifrelerine ulaşabilmekteler.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler ile mezunlar için açılan e-Kurs kayıt işlemleri http://odsgm.meb.gov.tr modülü üzerinden yapılabiliyor. Resmi veya özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, ortaöğretim kurumlarına devam eden öğrenciler ile açık öğretim öğrencilerine yönelik kurslar örgün eğitim kurumlarında; mezunlara yönelik kursları ise yaygın eğitim kapsamında Halk Eğitim Müdürlükleri sorumluluğunda açılacak.

EBA KURSLARI TEMEL ÖZELLİKLERİ

Eğitim Bilişim Ağı olarak bilinen EBA kurs işlemleri oldukça pratik bir şekilde internet üzerinden yapılmaktadır. EBA kurs EBA giriş sayfası görsel destekli eğitimi ile beraber binlerce öğrenciye hizmet vermektedir. Sadece internet uygulaması üzerinden alınan bu hizmet sonrasında artık vatandaşlar kolay bir şekilde bu gibi çalışmalardan yararlanabilirler. EBA kurs işlemlerini bu şekilde gerçekleştirdikten sonra bizler de bu tip eğitim alanlarında bulunan videoları öğrenciler dinleyerek okula gelmedikleri devamsızlık yapıp derslere gidemedikleri zamanlar da bu zaman dilimi arasında vatandaşların yapabilecek oldukları tek şey internet ile erişim sağlamalarıdır. İnternet ile erişimin sağlandığı bu sistem üzerinden bizler de kolay bir şekilde bu sistemden yadım alabiliriz. Vatandaşların hızlı bir şekilde kullanıma geçtiği bu işlemlerden yardım alabilmeleri için de EBA kurs sistemine giriş yapmaları gerekir.

EBA kurs EBA giriş işlemi için ise öğrencilerin yapmaları gereken tek şey okul idarecilerinin yanına gitmektir. Şöyle ki özel okullarda eğitim gören öğrenciler dahil olmak üzere onlar da bu eğitim alanında EBA giriş yapabilirler. Alacak oldukları kullanıcı adları ve de aynı zamanda bu yapılan şifreler ile bu sisteme kolayca giriş yapabilirler. Sonrasında da pratik bir şekilde artık istedikleri dersin videosunu dinleyebilir anlamadıkları konuları tekrar edebilirler.

EBA KURSLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

27 Eylül Salı günü son başvurusunun yapılacağı 2016-2017 öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kursları, 03 Ekim Pazartesi günü ilk dersine başlayacak, 15 Ocak 2017 tarihinde sona erecek. 13-19 Şubat tarihlerinde başvurusu yapılacak 2. dönem kursları ise 27 Şubat 2017 tarihinde öğrenime başlayacak. İkinci dönem kursları ise 04 Haziran 2017'de son bulacak.

2. Dönem EBA Kursları Ne Zaman Başlayacak?

EBA 2. dönem kursları 8 Şubat 2016 tarihinde başlayacak 17 Haziran 2016 tarihinde son bulacak.

EBA Kurs Sistemine Nasıl Kayıt Olabilirim?

Eğitim Bilişim Ağı kurs sistemine kayıt olmak istiyorsanız okulunuzdan kendinize ait şifrenizi temin edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra EBA sisteminden öğrenci girişine tıklamalısınız. Kullanıcı adı kısmına TC kimlik numaranızı yazarsanız şifrenizle birlikte sisteme giriş yapabilirsiniz.

Okul ve Ders Seçimimi Nasıl Yapabilirim?

Kurs almak istediğiniz okulu seçenekler arasından seçmelisiniz. Daha sonra ders ve öğretmen seçiminizi yapabilirsiniz. İşlemleri kaydet butonuyla kayıt işleminiz tamamlanmış olur.

EBA Kurslarından Hangi Sınıflar Ne Kadar Faydalanabilir?

Ortaokulların 5, 6, 7. sınıf öğrencileri ile 9, 10, 11. sınıf öğrencileri en fazla 3 dersten olmak üzere haftada toplam 12 ders saati, 8. sınıf öğrencileri en fazla 6 dersten 18 ders saati, ortaöğretimin 12. sınıf öğrencileri ile mezun öğrenciler ise 6 dersten 24 ders saati ders alabilme hakkına sahiptir.

Kurslar Ücretli Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA aracılığıyla verilen kurslar için hiçbir ücret talep edilmemektedir.

Kursların Denetimi

Kursların denetimini il/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri yapmaktadır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir