Görüş Bildir

Erciş'te Eğitim Bir-Sen'den 'sınav merkezi' tepkisi

VAN'ın Çaldıran İlçesi'nden Van'a sürücü belgesi yazılı sınavına girmek için gelirken meydana gelen trafik kazasında 11 kişinin yaşamını yitirmesi sonrası Eğitim Bir-Sen Erciş Şubesi basın açıklaması yaparak, sınav merkezinin Erciş'e alınmasını istedi.

Erciş'te Eğitim Bir-Sen'den 'sınav merkezi' tepkisi

Van'ın Çaldıran İlçesi'nden 2 gün önce yapılacak sürücü belgesi yazılı sınavına girecekleri taşıyan minibüs Van- Erciş karayolunun 22'nci kilometresinde kamyonetle çarpışmış, kazada 11 kişi ölürken, 4 kişi de yaralanmıştı. Kaza sonrası Eğitim Bir-Sen Erciş Şubesi üyeleri, bugün bir açıklama yaparak sınav merkezinin Van'da olmasına tepki gösterdi. Kaymakamlık önünde toplanan aralarında öğretmen ve öğrencilerin de bulunduğu 30 kişi adına Şube Başkanı Yüksel Zorlu basın açıklamasını yaptı.

SINAV MERKEZİ TEPKİSİ

Zorlu, "Cumartesi günü meydana gelen kazada hayatını kaybeden kardeşlerimiz Çaldıran İlçesi'nden sürücü belgesi yazılı sınavı için Van'a gidiyorlardı. Aynı gün aynı saatlerde yüzlerce kişi özel araçları ya da toplu taşıma araçlarıyla tüm ilçelerden Van'a gidiyordu. Erciş ilçemizin sınav merkezi olma hakkı güvenlik gerekçesiyle 17 Eylül 2015'te geri alınmıştı. Kolaylıkla ve güven içerisinde bu sınavlar ilçemizde yapılabilecekken, ne yazık ki 11 can kaybedilmiştir. Çağın gereklerine ve ilçemizin potansiyeline göre hareket edilmesini, böylesine yoğun nüfus potansiyeli olan ilçemizin tekrar sınav merkezi olarak ilan edilmesini talep ediyoruz. LYS, YGS, TEOG gibi sınavlar halen Erciş'te yapılmaktadır ve bugüne kadar bu sınavlarda herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi