Görüş Bildir

"Eğitimde geri dönüşü en yüksek yatırım, okul öncesi eğitimdir"

Çocukların zihinsel gelişiminin tamamlanması ve çocuğun yetişmesinde aile kadar eğitim kurumlarına da önemli sorumluluklar düşüyor. Eğitimci Ayşen Karşit, eğitimde geri dönüşü en yüksek yatırım, okul öncesi eğitim olduğunu söyledi.

Doğru anaokulu seçimi, çocukların nitelikli bir okul öncesi eğitim alması ve sosyal becerilerini geliştirmesi açısından büyük önem taşıyor. Çocukların zihinsel gelişiminin tamamlanması ve çocuğun yetişmesinde aile kadar eğitim kurumlarına da önemli sorumluluklar düşüyor. OECD verilerine göre, Türkiye'de çocukların ancak üçte biri okul öncesi eğitim aldığına ve bu oranın AB ülkelerine göre gerilerde olduğunu belirten uzmanlar, okul öncesi eğitimin çocuğun geleceğini şekillendiren önemli bir unsur olduğunu söyledi.

Kaliteli okul öncesi eğitimin, zekânın artmasına ve çocukların sağlıklı gelişimine destek olduğuna dikkat çeken  Karşit, "Eğitimde geri dönüşü en yüksek yatırım, okul öncesi eğitimdir. Nitelikli okul öncesi eğitim yatırımları sadece çocuğa değil, aileye, topluma ve ekonomiye de yüksek getiriler sağlar. Ailelerin çocukları için en uygun anaokulunu seçmesi, kaliteli ve gelecek odaklı bir eğitim için önemli bir unsur" dedi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

Oyunun çocukların öğrenmesinde önemli bir araç olduğunu ifade eden Ayşen Karşit, "Okul öncesi çocuklarda öğrenme faaliyetleri oyun ile gerçekleştiğinden dolayı çocuğun yaşayarak, oynayarak, eğlenerek ve gözlemleyerek öğrenme faaliyetlerini destekleyecek bir eğitime önem veriyoruz. 3 yaşından itibaren İngilizce, 5 yaşından itibaren ise Fransızca öğrenmeye başlayarak yabancı lisanı anadili gibi öğrenme şansına sahipler. G Ailesinden ve evinden ayrı bir ortamda düzenli vakit geçirecek anaokulu öğrencilerine, kendilerini evde gibi hissedebilecekleri sıcak ve güvenilir bir ortam sunmak, çocukların öğrenmeye daha açık olmasını sağladığı gibi gelişimlerini hızlandırmada etkili. Öğrenciler, gelişimlerinde önemli rol oynayan sağlıklı beslenmeyi organik gıdalarla ve mevsimlik sebzelerle sürdürüyorlar. Veliler, çocuklarının okulda beslenmesinde kullanılan organik markalar hakkında bilgi sahibi olabiliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi