Görüş Bildir

Harçlar kaldırıldı, Öğretim getirildi

Açıköğretim’de harçlar kalktı, ancak “öğretim gideri” talebi geldi, Kitap ücretleri devam ediyor.

Harçlar kaldırıldı, Öğretim getirildi

Üniversite harçlarının Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırılmasıyla büyük sevinç yaşayan Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin hevesleri yarım kaldı. Öğrenciler, kayıt için gittikleri ÖSYM merkezlerinde ‘öğretim gideri’ talep edilince büyük şok yaşadı.

Harçların kaldırılmasına sevinen Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, önceki yıllarda verdikleri 250 liranın sadece 45 lirasını ödemeyeceklerini öğrenince büyük şok yaşadı. 205 liranın kitap vs giderler için ‘Öğretim Gideri Ödemesi’ adı altında alındığı belirtildi.

ÖĞRETİM GİDERİ

Yaşadığı şaşkınlığı dile getiren Tarih Bölümü öğrencisi İbrahim E., harçların kaldırılmasına rağmen alınan 205 liraya tepki gösterdi. Kitap ya da sınav ücreti olarak alınan bu paranın çok yüksek olduğunu belirten İbrahim E., Açıköğretim'de okuyan çok az öğrencinin verilen kitaplardan yararlandığını belirterek, bunun da kaldırılmasını istedi.

İKİNİC ÖĞRETİM

Öte yandan, İkinci öğretimde harçların kaldırılması talebiyle Başbakanlığa yürümek isteyen grup ile polis arasında arbede çıktı.

Kızılay Milli Müdafaa Caddesi'nde toplanan Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup, ''Hayal değil gerçek, eğitim parasız olacak'', ''Müşteri değil öğrenciyiz'' sloganları atarak, Başbakanlık Merkez Bina'ya doğru yürümek istedi. Eylemciler çevik kuvvet ekiplerinin barikatıyla karşılaştı.

BAŞBAKANLIK ÖNÜNDE

Görüşmeler sonucunda, grubun bazı temsilcileri Başbakanlığa alındı. Öğrenci Kolektifi temsilcileri, Başbakanlık'ta hiç kimseyle görüşemediklerini ileri sürünce, gruptakiler polis barikatını aşmaya çalıştı.

Polis, uyarılara rağmen geri çekilmeyen eylemcilere göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Çıkan arbedede bazı protestocular gazdan etkilendi.

Müdahalenin ardından geri çekilen eylemciler, basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi