Görüş Bildir

HDP işaret etti MEB açığa aldı

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın, Kurtalan ilçesindeki bir okul müdürünün, uygunsuz giyinen öğrencilerini uyardığı gizli alınmış ses kaydını paylaşmasının ardından MEB, okul müdürünü açığa alarak inceleme ve soruşturma başlattı.

HDP işaret etti MEB açığa aldı

Kurtalan Anadolu Lisesi Müdürü Fersende Karataş, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı giyindikleri gerekçesiyle odasına çağırdığı kız öğrencileri uyardı.

Kız öğrenciler yasak olmasına rağmen cep telefonu ile kayda aldıkları görüşmeyi HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, sosyal medya hesabından paylaştı. Beştaş'ın paylaşımının ardından bazı bazı yayın organları da konuyu haber yaparak öğretmeni hedef gösterdi.

MEB öğretmeni açığa aldı

Söz konusu haberlerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da sosyal medya hesabından, "Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde, Okul Müdürü tarafından bir öğrenciye “psikolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği” iddiasıyla ilgili olarak Okul Müdürü açığa alınmış, gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır." açıklamasında bulundu.

Sosyal medya kullanıcıları karara tepki gösterdi

MEB'in bu kararının ardından bazı sosyal medya kullanıcıları da duruma tepki göstererek HDP'nin ve bazı medya organlarının hedef göstermesiyle öğretmenin açığa alınmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kullanıcılar, bir okul yöneticisinin, uygunsuz davranışlarda bulunan ve giyinen öğrencilerini uyarmasının en doğal hakkı olduğunu belirterek söz konusu öğrencilerin de yasak olmasına rağmen hem okula telefon getirdiklerini hem de gizli bir şekilde ses kaydı aldıklarına dikkat çekti.

HDP'nin ve söz konusu medya organlarının amaçlarının toplumun inanç ve değerlerine karşı duyarlı olan idarecileri hedef göstererek bu tip durumlarda tepki gösteremez hale getirmek olduğuna işaret eden kullanıcılar, MEB'in dürüst, ahlaklı ve edepli öğrencileri önceleyen idarecilere sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Kullanıcılar geçmişte PKK'ye yakınlığıyla bilinen öğretmen ve idarecilerin birçok öğrenciyi dağa kaldırttığını ancak MEB başta olmak üzere hiçbir devlet yetkilisinin söz konusu öğretmen ve idareciler hakkında hiçbir işlem yapmadığını hatırlattılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi