Görüş Bildir

“Hiçbir yardımdan faydalanamıyoruz”

Diyarbakır Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Mehmet Oruç, ek ders karşılığında geçimlerini sağlayan binlerce usta öğreticinin devletin hiçbir yardımından faydalanamadığını söyledi.

“Hiçbir yardımdan faydalanamıyoruz”

Oruç, yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 12 Mart tarihinde gerçekleştirilen toplantıda dünyada hızla yayılan Covid-19 salgını nedeniyle bazı tedbirler alınmasına karar verildiğini anımsattı.

Oruç, bu süreçte bakanlığa bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının tatil edilip bu eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlere genel idari izin verilerek maaşlarının yanında ek ders ücretini de almalarının sağlandığını kaydetti. Oruç, ayni işi yapan ve sadece ek ders ücretiyle aile geçindiren usta öğreticilerin ise Covid-19 salgını nedeniyle kursları biten yenileyemeyen eğitimcilerin mağdur olduklarını vurguladı.

SÖZLER TUTULMALI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 1 Nisan’da ‘Usta öğreticilere ve ücretli öğretmenlere, uzaktan eğitim başladığı günden itibaren ödeme yapılacak’ sözünü hatırlatan Oruç, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da ‘Usta öğreticiler ve ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri ödenecek’ açıklamasına rağmen mağduriyetlerin giderilmediğini aktardı.

Sigortalarının olmadığını anlatan Oruç, açıklamasını şöyle devam ettirdi;

“Kadrosuz usta öğreticiler 6 ila 9 ay arası ek ders ücreti karşılığında MEB’e bağlı çalışan öğretmenlerdir, kısa süreli kursları belli zaman aralıklarıyla yenilenmektedir. 657’ye tabi olan usta öğreticiler, resmi tatillerde ücret alamamakta, aynı zamanda kıdem tazminatı haklarına da sahip olmamakla birlikte işsizlik fonundan da yararlanamamaktadırlar. Covid-19 sebebiyle pandemi ilan edilmiş ve mevzuattan dolayı kursları biten öğretmenlerin maaşları kesilmiş ve sigorta çıkışları yapılmıştır.”

“HİÇBİR YARDIM ALMIYORUZ”

Usta öğreticilerin bu süreçte çok mağdur olduğunu dile getiren Oruç, hiç bir usta öğreticinin işsizlik maaşından ve devletin açıkladığı 1000 TL ve SYDV’nın verdiği hiç bir yardımdan faydalanamadıklarını öne sürdü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi