Görüş Bildir

Huzur geldi kurslar arttı!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde sağlanan huzur ortamı dolayısıyla Halk Eğitim Merkezindeki kurslara da ilgi arttı.

Huzur geldi kurslar arttı!

14 Aralık'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında başlatılan operasyonun başarıyla tamamlandığı, 145 teröristin etkisiz hale getirildiği, 109 teröristin sağ ele geçirildiği, 518 barikatın kaldırıldığı, 270 hendeğin kapatıldığı, tuzaklanan 838 el yapımı patlayıcının imha edildiği, 19 Ocak'tan itibaren de sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı ilçede terörün izleri bir bir silindi.

Halk Eğitim Merkezinde geçen yıl açılan 10 kursta 60 kursiyer eğitim alırken, terör saldırıları nedeniyle bu eğitim kesintiye uğramıştı. Bu yıl düzenlenen 55 kursa bin 800 kursiyer katılırken, "okuma yazma", "dikiş" ve "oyunculuk" gibi alanlarda açılan kurslara katılan gençler aldıkları eğitimden memnuniyet duyuyor.

Silopi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen, yaptığı açıklamada, huzur ortamının sağlanması ile çeşitli alanlarda açılan kurslara yoğun ilgi olduğunu, artık yer tahsis etmekte zorlandıklarını söyledi.

Bilen, geçen yıl planlama yapmalarına rağmen terör olaylarından dolayı birçok kursu açamadıklarını dile getirerek, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce, geçen yıl olaylardan dolayı gerçekleştirilemeyen kursların telafisine yönelik genelge yayımlandığını anlattı.

KURS SAYISI ARTI KURSİYER ARTTI

Gençlerin geleceğine bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla "kamera önü oyunculuk", "dikiş", "oyunculuk" gibi farklı alanlarda kurslar düzenlediklerini belirten Bilen, okuma yazma kursunun da yoğun ilgi gördüğünü ifade etti.

Bilen, kursa 20 ila 60 yaş arası kadınların katıldığını anlatarak, kadınların eğitimden mahrum kalmaması için yoğun bir şekilde çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Halk oyunları kursunda eğitim alan Songül Ünver, kursa katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, aldığı eğitim ile kendi kültürüne ait oyunları tanıtmaktan memnun olduğunu söyledi.

Taybet Bildik de dikiş kursuna katıldığını dile getirerek, bu imkanı kendilerine sağlayan herkese teşekkür etti.

Okuma yazma kursunda eğitim alan Suriyeli Leyla Kaje de Suriye'den geldiğini ve Türkçe öğrenmeyi çok istediğini aktararak, yavaş yavaş bu dili öğrenmeye başladığını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi