İmam hatip okullarının başarısı her geçen yıl artıyor

Liselere Geçiş Sınavı (LGS)'nda imam hatip ortaokullarında eğitim gören öğrencilerin gösterdikleri başarı, büyük takdir topluyor.

İmam hatip okullarının başarısı her geçen yıl artıyor

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 20 Haziran'da yapılan LGS sonuçları 16 Temmuz'da açıklandı.

Haziran'da yapılan merkezi sınavda 42 farklı ilden 181 öğrenci, bütün soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Bu öğrencilerin 

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi ile özel okullar için yarışıp birinci gelen öğrencilerden çoğu imam hatip ortaokullarından çıktı. Hafızlık proje imam hatip ortaokullarında eğitim gören 40 hafız öğrenci, LGS'de yüzde 1,5'luk dilimde yer aldı.

Toplumun manevi alandaki en önemli ihtiyacını karşılayan imam hatip okulları, Türkiye'nin en başarılı okulları haline gelirken imam hatip okullarında eğitim gören öğrencilerin başarısı ise her geçen yıl artıyor.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Anadolu imam hatip liselerinde uygulanan temel İslam bilimlerinin yanı sıra fen bilimleri, sosyal bilimler, yabancı dil, sanat ve spor gibi farklı alanlarda eğitimlerin zenginleştirilmesini sağlayan program çeşitliliği ile öğrenciler TÜBİTAK ve TEKNOFEST başta olmak üzere sanat, spor ve akademik alanlarda da başarılarıyla yeni zirvelerin kapısını aralıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz