Görüş Bildir

İmam Hatipliler-Der'den Yeterlilik Deneme Sınavı

Diyarbakır İmam Hatipliler-Der tarafından, Diyanet yeterlilik sınavına girecek adaylara yönelik deneme sınavı düzenlendi.

İmam Hatipliler-Der'den Yeterlilik Deneme Sınavı

İmam Hatipliler Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görevlendirilecek Kur'an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin Kayyum adaylarının yarıştığı deneme sınavı düzenledi.

Merkez Yenişehir ilçesi İstasyon Caddesi'nde bulunan dernek binasında saat 13.00'te başlayan ve 100 sorunun sorulduğu deneme sınavına yaklaşık 50 kişi katıldı.

DENEME SINAVI YAPILDI

Deneme sınavına katılan adaylar, 11 Mart'ta düzenlenecek sınav öncesi son kez bilgilerini test etme fırsatı buldu. Sınavın kendilerini kontrol etme açısında çok faydalı olduğunu belirten adaylar, sınav sayesinde belirleyecekleri eksiklikleri son bir kez gözde geçirme fırsatı bulacaklarını belirtti.

Düzenledikleri deneme sınavıyla adayları önümüzdeki hafta Türkiye genelinde yapılacak sınava hazırlamayı amaçladıklarını dile getiren dernek yetkilileri, daha önce de adaylara yönelik bir seminer ve bir sınav gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İMAM HATİP LİS ESİ

Yaptıkları programlarla adayları sınava hazırladıklarını belirten yetkililer, bu yöndeki faaliyetlerini önümüzdeki süreçte de sürdüreceklerini ifade etti.

Öte yandan geçen hafta düzenlenen sınavda başarı oranın yüzde 90 olduğu öğrenildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki Kur'an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin Kayyım kadrolarında ilk defa görev almak isteyenlere yönelik düzenlenecek yeterlilik sınavı 11.03.2012 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi