Görüş Bildir

İntihara kalkışan Hatice artık okuyacak

Babası tarafından zorla evlendirilmek istendiği iddiasıyla çatıya çıkarak intihara kalkışan 20 yaşındaki Hatice’ye yardım eli uzatıldı. Maddi durumları iyi olmadığından kursa gönderilmediğini, babası ile yaşadıkları tartışmanın sonunda evlendirilme korkusu yaşadığını dile getiren Hatice, bu yüzden intihara kalkıştığını belirtti.

İntihara kalkışan Hatice artık okuyacak

Yaklaşık bir hafta önce babasıyla tartıştıktan sonra intihara kalkışan 20 yaşındaki Hatice Avcı'ya yardım eli uzandı. Ailenin yaşadığı durum basına yansıyınca Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi de harekete geçti. Aileyi ziyaret eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Hatice’nin tüm okul masraflarının yanı sıra evin tadilatını da üstlendi. Çocuklara elbise ve oyuncak da veren Başkan Ekinci, "Malumunuz Eyyübiye ilçesi içerisinde, özellikle eğitim noktasında ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bizim gençlik merkezlerimizde 2 bine yakın üniversiteye hazırlanan öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin tabi ki tüm giderlerini de karşılıyoruz. Hatice kızımız da okumak istiyor. O yeter ki okumak istesin. Biz her türlü imkanı onlara sağlamaya hazırız. Bu yer de hakikaten yaşanılamaz bir durumda. Sosyal Yardım Müdürümüzü de talimat verdik. Buranın bakım ve onarımını da yapacaklar. İnsanca yaşanır bir hale getirecekler" ifadelerini kullandı.

Anne Güzide Avcı, yetkililere teşekkür ederek, "Başkanımdan Allah razı olsun, çok çok sağ olasın. Durumumuzu görüyorsunuz, maddi durumumuz yok. Sabahtan akşama kadar bir lira, iki lira ile okula gidiyorlar. Çalışan kimsemiz yok. Zaten iş olsa oğlum alışır. Allah sizi başımızdan eksik etmesin" ifadelerine yer verdi.

Ekinci, gençlik merkezi yetkililerini de arayarak Hatice’nin eğitimi konusunda her türlü çalışmanın yapılması talimatını verdi.

"Evlendirilmekten korkuyorum"

3 odalı evde 12 kişiyle birlikte yaşayan Hatice Avcı, babasının onu kursa gönderecek parasının olmadığını söylemesi üzerine intihar etmeye kalkıştığını dile getirdi. Kursa gitmek istediğini söyleyen Avcı, "Evimizin halini görüyorsunuz. Dershaneye gitmek istiyorum, güzel bir evimizin olmasını istiyorum. Kardeşlerimin geleceğini düşünmek istiyorum. Aileme bakmak istiyorum. Benimde bir işim olsun, ben de aileme bakayım. Maddi durumum olmadığı için dershaneye verecek param yok" dedi.

Erken evlendirilmekten korktuğunu söyleyen Hatice Avcı, "Babamla tartıştığım için, dershaneye verecek paramız da yoktu. Ben de o yüzden intihar etmeye kalkıştım. Babamla tartıştığım için ilk önce evlendireceğim dedi. Sonra evlendirmeyeceğim dedi. Yani yine de insan korkuyor" şeklinde konuştu.

Kader’in kaderi de değişecek

Hatice’den 2 yaş küçük olan kız kardeşi Kader ise mevsimlik işçi olarak çalışmaya gittiği için eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldığını belirtti. Tek isteğinin güzel bir evde yaşamak olduğunu söyleyen Kader, ablası Hatice gibi erken evliliğe karşı olduğunu kaydetti. Okula gitmek istediğini söyleyen Kader Avcı, "Okula gitmek isterim ama halimizi görüyorsunuz. Mecbur olmasam okulu bırakmazdım" dedi. Kader’in de yetkililerin eve gelmesiyle kaderi değişti. Genç kızın da ablası gibi okula yeniden yazdırılacağı belirtildi.

Öte yandan, Avcı ailesinin evinin bazı pencerelerinde cam bulunmazken bahçesindeki beton merdivenin altı, banyo olarak kullanılıyor. Banyonun yan tarafında ise derme çatma bir tuvalet bulunuyor. Kapısı bulunmayan banyo ve tuvalet, bir bez parçası ile kapatılıyor. İki oda arasındaki salon tipi küçük bölme de mutfak olarak kullanılıyor. Çaresiz anne, çocuklarına yemeklerini orada hazırlamaya çalışıyor. Mevsimlik işçi olarak çalışan ailenin herhangi bir geliri de bulunmuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi