Görüş Bildir

Iraklı çocuklar, halkla kucaklaşacak

Diyarbakır'da, Ergani ve Bismil ilçelerinde düzenlenecek programda; Iraklı 25 çocuk Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Soranice dillerinde şarkı ve türküleri seslendirecek.

Iraklı çocuklar, halkla kucaklaşacak

Bismil Eğitimciler Derneği (BEĞİDER), Bismil Genç İşadamları Derneği (BİGİAD), Ergani Eğitimciler Derneği (EĞİDER), Ergani Genç İşadamları Derneği (EGİDER) ve Irak'ta faaliyet gösteren Fezalar Sosyal Kültürel Organizasyonlar (FESKO)'ın ortaklaşa düzenlediği 'Gelenekten Geleceğe' projesi kapsamında, Irak'tan gelen 25 çocuk, iki kültüre ait şarkıları ve türküleri Arapça, Kürtçe, Türkçe ve Soranice olarak seslendirecek.

Program hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenleyen BEĞİDER Başkanı Tansel Atar, farklı kültürleri bünyesinde barındıran insanları bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Atar, "Kardeşliğin yüzyıllarca hüküm sürdürdüğü bu toprakların güzel insanlarını yeniden bir araya getirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

HALKLA KUCAKLAŞACAKLAR

Irak'tan gelen 25 çocuğun, barışın, bir olmanın şarkı ve türkülerini seslendireceğini ifade eden Atar, "Farklı dillerde seslendirecekleri eserlerle geleneğimizde var olan kültür mozaiğimizi, gönül zenginliğimizi bir kez daha gözler önüne serecekler. Geçmişimizden gelen köklü bağlarımızın geleceğe taşınması belki de bizlere ümit olacaklar. Bu sebeple etkinliğimizin sloganını 'Gelenekten Geleceğe' olarak belirledik. Kardeşlikler paylaştıkça pekişir, artar. Farklı kültür, kökenlerden gelen bu çocuklar aynı sahneyi paylaşarak farklılıkların aslında bir zenginlik olduğunu biz büyüklerine anlatacaklar." şeklinde konuştu. Atar, programın 13 Mart'ta saat 18.00'de Bismil Bozçalı Düğün Salonu ve 15 Mart saat 18.00'de, Ergani Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirileceğini ifade etti.

BİGİAD Başkanı Mahsum Altay da iki programla iki bölge arasında sosyal bağların biraz daha güçleneceğini söyledi. Söz konusu sosyal faaliyetin ticarete de yansıyacağını dile getiren Altay, "Bu faaliyetlerin, sosyalliklerin daha da artırılması gerekiyor. Bu adımlar şarkı, türkü olarak değerlendirilmemeli. İnsanların birbirine gidip gelmesi bazı şeylere sebep oluyor. Sosyal faydası olacaktır. Halkımızın sosyal faaliyetlere ihtiyacı olduğunu düşündük." şeklinde konuştu.

EĞİDER DESTEĞİYLE

EĞİDER Başkanı Bayram Gökçek ise bu tür faaliyetlerin genellikle şehir merkezinde yapıldığını, bundan ötürü de insanların böyle programlara katılamadığını söyledi. Ergani'deki halka farklı bir gün geçirtmek için böyle bir faaliyete ihtiyaç duyduklarını kaydeden Gökçek, "Özelikle şimdiye kadarki yapılan programlar illerde yapılıyordu. İlçe merkezlerinden katılım zor olduğundan biz aynı zaman Ergani'nin büyük olmasından dolayı böyle bir faaliyet istedik. Dolayısıyla biz bu noktadan hareketle Ergani merkezde Irak'tan gelen çocukların kültürel ve sosyal faaliyetlerini sergilemiş olacağız. O kardeşlik bağı, sevgi dili daha üst seviyede gösterilecek." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi