"Kaliteli eğitim için imam hatipler tercih edilmeli"

Katsayı adaletsizliğinin kalkması ve orta kısımlarının yeniden açılmasının ardından imam hatip liselerinin başarısı her geçen gün artıyor.

ÖNDER Batman Şube Başkanı Mehmet Nezir Ceylan, imam hatip liselerinin katsayı adaletsizliğinin kalkması ve orta kısımlarının yeniden açılmasından sonra başarılarının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, kaliteli eğitim için bu okulların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Üniversite giriş sınavlarında önemli başarılara imza atan imam hatip liselerinde okuyan öğrenciler, YKS'den aldıkları puanlarla da dikkatleri üzerlerine çektiğini ifade eden Ceylan, özellikle 2014 yılında eğitim ve öğretime başlayan proje imam hatip liselerinin ilk mezunlarını vermesi de bu başarıda önemli bir rol oynadığını belirti.

İmam hatip okullarındaki eğitim kalitesinin her geçen gün artığına dikkat çeken Ceylan, başarılara imza atan ve proje okulu seçilen Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi ile TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, mesleki derslerinin yanında fen ve sosyal bilimler dersleri de verilerek eğitim kalitesinin arttığını ifade etti.

Batman başta olmak üzere Türkiye genelinde halkın imam hatiplere olan ilgisinin arttığını vurgulayan Ceylan, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

"İHL öğrencisi Batman'da sayısal puanda 5'inci oldu"

İmam hatiplerle ilgili olumsuz algıların olduğuna değinen Ceylan, "İmam hatiplerle ilgili, 'imam hatipler üniversiteye gidemiyor' ve 'imam hatiplerin başarısı düşüktür' diye olumsuz algılar oluşturuluyor. Bu algılar yanlıştır. Söylenilen bu algıları çürütecek bir sürü argümanımız var. Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisemizde bu sene, bizim bir kızımız Türkiye geneli ilk 2 bine sayısal puandan girerek Batman Fen Lisesinden mezun olan 120 öğrencinin 116'sını geçerek Batman'da sayısal puanda 5'inci oldu. Bu öğrencimiz İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ne yerleşti. Bu öğrencimizin bize gelirken ki puanı ortalama bir puandı. Fen ve Anadolu Liselerini kazanacak bir puanı yoktu. Ancak imam hatipte okuyarak üstün başarı elde etti." dedi.

"İmam hatipler hızla ivme kazanıp yükselmiş durumdadır"

Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu ve Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Yunus Erik, "Hem Batman'da hem de Türkiye'de imam hatipler hızla ivme kazanıp yükselmiş durumdadır. Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin yüzde 60'ı üniversiteye yerleşebilirken, şu an imam hatip liselerinin proje okullarıyla beraber yüzde 80'lerde bir yerleşme söz konusudur. Ayrıca okullarda meslek dersleri dışında aynı düzeyde Anadolu seviyesinde fen ve matematik dersler de aksatılmadan verilmektedir. Batman'da 2 tane olmak üzere Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi ile TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi fen ve sosyal bilimler proje okullarımız bulunmaktadır. Bu okullarda fen ve sosyal bilimler müfredatından dersler verilmektedir. İmam hatip mezunu olarak ailelere önerim; çocuklarını gönül rahatlığıyla imam hatiplere göndermeleridir. Şu an imam hatipler karma eğitimden arındırılmış bir şekildedir. Bu konuda öğrenci kardeşlerime tavsiyem şudur: Gelin Fen ve Anadolu liselerindeki aynı dersleri imam hatipte görün." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz