Görüş Bildir

Kut’ül Amâre Zaferi Bismil’de kutlandı

Osmanlı Devleti’nin İngilizlere karşı kazandığı Kut’ül Amâre Zaferi’nin 101. yıldönümü münasebetiyle Bismil Yavuz Selim Konferans salonunda kutlama programı gerçekleştirildi.

Kut’ül Amâre Zaferi Bismil’de kutlandı

Bismil Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdür Aydın Ak, her milletin tarihini iyi bilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Geçmişini bilmeyen toplumlar eksiklerini, hatalarını bilemez ve bunların nasıl düzeltilmesi gerektiğine kanaat getiremezler. Bizler ve milli tarih bilincine sahip olarak yetiştirdiğimiz gençler bu bilinçle atalarından ilham alarak daha büyük işler yapacaklardır.” dedi.

Kut’ul Amâre Zaferi’nin Türk tarihinin unutturulmuş şanlı zaferlerinden birisi olduğunu kaydeden Ak, İngilizlerin tarihlerindeki en büyük hezimetlerden birisini bu savaşta olduğunu söyledi.

100 YIL ÖNCEKİ PLAN

Emperyalizmin 100 yıl önceki emelleriyle bugünkü emellerinin birbirine çok benzediğinin altını çizen Ak, “Bundan 100 yıl önce İngiltere’nin öncülüğünü yaptığı emperyalistler, Osmanlı Devleti’ni parçalamak ve Ortadoğu coğrafyasının zenginliğini yağmalamak için birçok cepheden saldırdılar. Amaçları Musul ve Bağdat petrollerine ulaşmaktı. Ancak din, dil, ırk ve mezhep ayrımı olmaksızın Osmanlı milletinin omuz omuza verdiği kutsal direnişle emperyaliz devletler püskürtüldü” dedi.

Kutlama programı sonrası öğrencilerin sorularını dinleyen Aydın Ak, Başarıyı hayal ettiğiniz ve arzuladığınız zaman bilin ki hiçbir şeyin sizden kurtulma şansı yoktur. Başarılar, hayaller ve idealler sizi, duyarlı gençleri bekliyor. Bunlara lütfen duyarlı kalalım. Duyarlı olduğunuz zaman göreceksiniz ki gerçekten yapamayacağınız, başaramayacağınız hiçbir şey yok şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi