Görüş Bildir

Mardin'de, yaz kur'an kursu etkinlikleri

Mardin'de yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklar için "Camii Çocuk Buluşması" etkinliği düzenledi.

Mardin'de, yaz kur'an kursu etkinlikleri

İl Müftülüğünce merkez Artuklu ilçesinde bulunan Fuat Yağcı Cami'nde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte konuşan İl Müftüsü İsmail Çiçek, yaz Kur'an kursu öğrencilerinin heyecanın ilk günkü gibi olduğunu söyledi.

Mardin'de on binlerce çocuğun Kur'an ile buluştuğunu bildiren Çiçek, "Öğrencilerimiz yaz döneminde öğrendiklerini burada bize sergilediler. Çocukların heyecanı yüzlerinden okunuyordu. Çocuklar burada aldıkları eğitimle hayatlarını ömür boyu idame edeceklerdir." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise okul sezonu okulda yaz tatilinde de camilerde eğitimlerine devam eden öğrencileri tebrik etti.

Öğrenciler için tüm imkanlarını seferber ettiklerini aktaran Sarı, "Camilerimizdeki bu güzel havayı teneffüs eden siz değerli öğrencilerimizin hem dine hem ilme gereken önemi vererek inşallah milletimize ve vatanımıza yararlı gençler olacağınıza inanıyorum. Öğrencilerimiz için İl Müftülüğü ile beraber elimizdeki tüm imkanları seferber ediyoruz." diye konuştu.

Çocukların seslendirdiği ilahiler ile devam eden programda, hutbe okuma, ney ve dinletisinin ardından bilgi yarışmasıyla son buldu.

Etkinliğin sonunda öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi