Görüş Bildir

Memiş güven tazeledi

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır il Başkanı Yunus Memiş, Olağanüstü Genel Kurulda güven taseleyerek, yeniden başkan seçildi.

Memiş güven tazeledi

6500'e yakın üyesi bulunan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Diyarbakır İl Başkanlığı haftasonu Olağanüstü Genel Kurul'a gitti. İki listenin yarıştığı kongrede mevcuk Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Yunus Memiş bir kez daha seçilerek güven tazeledi.

Bağlar ilçesindeki bir okulun salonunda yapılan kongrede, iki liste seçime girdi. Ramazan Yavaş ve mevcut İl Başkanı Yunus Memiş'in yarıştığı seçimde, 146 delege oy kullandı. Üç oy'un geçersiz sayıldığı seçimde oyların 73"ünü alan Memuş bir kez daha Eğitim-Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanlığına seçildi.

Güven tazeleyen  Eğitim Bir Sen Başkanı Yunus Memiş seçim sonuçlarını Söz Haber'e değerlendirdi. Memiş şöyle dedi;

“Bütün delegasyona teşekkür ediyorum”

"Haftasonu olağan üstü kongre süreci yaşandı, bu süre de delegasyon gelip oy kullandı. Belki de tam istediğimiz bir yönetim olmasa da delegasyon yeniden bize bir başkan olarak teveccüh gösterdi. Dolayısıyla bize göstermiş oldukları bu teveccühten dolayı da bütün delegasyonlara teşekkür ediyorum.

Bütün üyelerimizin sorunlarıyla ilgileneceğiz”

Bizim bundan sonraki süreçte de birlik beraberlik içinde kardeşlik havası içinde olacağız. Çünkü bu işin kaybedeni yok aksine kazananı var, dolayısıyla biz bu kardeşlik havası içinde kongre sürecimizi yürütmüş olduk. Bu süreçten sonrada dostlarıyla uğraşanlar düşmanlarını göremez düsturuyla bizlere yol gösteren atamız Selahattin Eyyübi’nin bu sözleriyle hareket edip 6500 üyemizin tüm sorunlarıyla ilgilenip sadece bir grup veya bir kesim değil, bütün üyelerimizin sorunlarıyla ilgileneceğiz. Daha çok çalışıp daha çok çaba gösterip Diyarbakır da sendikacılığı daha öne çıkarmak için çalışmalarımızı yürüteceğiz"

Biz 6500 üye adına oradayız.

"Her yönetimde mutlaka yeni çalışmaların yeni vizyonunu ortaya koyması" gerektiğini söyleyen Memiş, "Eğer yeni çalışmalar ortaya çıkmazsa iki yıl sonra delegasyon bunu görür ona göre davranacaktır. Dolayısıyla herkes şapkasını önüne koyup daha çok çalışmanın hesabını yapacaktır. Aksi bir durum olursa delegasyon yarın bunun hesabını soracaktır. Dolayısıyla biz 6500 üye adına oradayız. 6500 üyenin her türlü sorunuyla ilgilenmek durumundayız, ilgilenmeyen yorulan arkadaş olursa yönetim ile beraber işleri zorlaşır, Çünkü bu süreçte artık tamamen hem Türkiye'nin içinde bulundupu durum hem de Diyarbakır'ın içinde bulunduğu bir yığın sorun var biz de bu sorunların üstesinden en iyi şekilde gelip sorunların çözüm noktasında adımlar atacağız. Kardeşlik ruhu içinde hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesi bir arada toplayıp kucaklaştıran yeni bir modelle hareket edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi