Memleketine sahip çık!

Diyarbakırlı 3 bin genç memleket seyahatine çıktı.

Memleketine sahip çık!

Diyarbakır'daki eğitim kurumlarında öğrenim gören 3 bin genç, Türkiye'nin dört bir yanındaki illerin tarihi ve turistik yerlerini görmek üzere yola çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi' kapsamında Diyarbakırlı 3 bin genç, 9 ile kapsayacak 4 günlük geziye uğurlandı.

SEYAHATE ÇIKTILAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlerin sosyal ve kültürel açıdan gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği projeye 26 Haziran – 2 Eylül 2012 tarihleri arasında hayata geçiriliyor. Proje kapsamında 81 ilden 14–19 yaş grubu gençler, Türkiye'nin farklı illerine seyahat etmeleri, akranlarıyla tanışmaları ve kaynaşmalarını amaçlıyor.

SOSYAL GELİŞME

Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinde, toplumsal ilişkilerini artırmalarında, kendilerini ifade etmelerinde, özgüvenlerinin gelişmesinde ve vizyon kazanmalarında etkili olmayı amaçlayan proje, 9 dönem halinde ve 9 ayrı ile yapılacak. 14–24 yaş gurubundaki her gencin katılabileceği proje kapsamında Adana, Adıyaman, Aksaray, Hatay, Kayseri, Sivas, Tokat, Şanlıurfa ve Nevşehir illerine 4 günlük geziler düzenlenecek ve tamamen ücretsiz olacak.

VALİ YARDIMCISI UĞURLADI

Diyarbakır'da öğrenciler Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdullatif Umut, tarafından uğurlandı. Vali Hüsnü Kansız ve Umut otobüse binip gençlere kısa bir konuşma yapıp hayırlı yolculuklar diledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz