Görüş Bildir

Müzik aletleri kursu açtı

Hani İlçe Belediyesi tarafından, Necip Fazıl Kısakürek Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezinde kursiyer öğrencilere yönelik Buhurizade Mustafa Itri müzik atölyesi oluşturuldu.

Müzik aletleri kursu açtı

Hani Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, belediye olarak 17 aylık görev süresi sonucunda kurmuş oldukları tesisler altyapısı bünyesinde, ilçede çok yoğun bir şekilde spor, kültür ve sanat etkinlikleri düzenlenmesine aracılık ettiklerini söyledi.

Karaköprü Belediyespor-Cizrespor 2-1

Yazıcı, "Biz bu etkinliklere gerek Hani Kaymakamlığı gerekse Hani Belediyesi olarak her zaman destek veriyoruz. Hani Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezimizde çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik çeşitli kültür, spor ve sanat etkinlikleri düzenliyoruz. Hani tarihinde ilk defa belediye çalışmalarıyla ilçemizin sosyal hayatına, spor, kültür ve sanatına katkıda bulunmaya başladık. Sanatsal kurslara 4 ayrı dalda ilk etapta 300 kişinin başvurması bizleri son derece sevindirdi" dedi.

SES EĞİTİMİ ALDILAR

Başkan Yazıcı, Hani Belediyesi ve Hani Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile ilk etapta ses eğitimi, gitar, bağlama, keman, bateri ve piyano kursları açıp,açılan bu kurslara okullarda görev yapan 4 müzik öğretmeninin görevlendirildiğini söyledi. 6 ay süreli açılan kurslarda başarı gösteren kursiyerlere kurs bitirme belgesi verilirken, gençlerin aldıkları müzik eğitimlerini daha da ileriye taşıya bilmeleri için Hani Belediyesi bünyesinde geçlere yönelik hizmet veren Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Kültür ve Sanat Merkezinde sanatsal faaliyetlerin arttırılacağı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi